Бутони троянд будуть пишнішими: які натуральні добрива потрібні квітці

Читать на русском
Автор
Здорові та пишні троянди – мрія кожного дачника
Здорові та пишні троянди – мрія кожного дачника. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Квіти порадують своєю красою

Майже кожен має троянди в саду. Розмір кущів та колір пелюсток залежать від сорту і їх неможливо кардинально змінити. Але в силах кожного садівника вплинути на загальний стан куща.

Досвідчені квітникарі використовують для підгодівлі натуральні засоби, що покращують загальний стан кущів і роблять бутони більшими, наскільки це дозволяє сорт.

Чим підгодувати троянди

Для формування бутонів і рясного цвітіння троянд потрібні фосфор і калій, зазначає Noviydoctor. Ці елементи містяться в золі, яку варто підсипати під кущі квітів. Крім того, це добриво зробить троянди більш стійкими до грибкових захворювань.

Яєчна шкаралупа та бананова шкірка є натуральними джерелами кальцію, магнію та калію. Тому ці кухонні відходи можна використовувати для вирощування троянд. Подрібнену шкаралупу та висушені бананові шкірки вносять при перекопуванні ґрунту або під час посадки квітів.

Не менш важливим елементом зростання троянд є азот. Цією речовиною можна забезпечити квіти, якщо розкладати під кущами чайні пакетики. Вони швидко розкладаються у ґрунті та стимулюють зростання та розвиток троянд.

Раніше "Телеграф" розповідав, як позбутися бур’янів на городі. Потужний засіб можна приготувати з оцту та солі.