Клумба буде пишною до заморозків: які квіти посадити у червні

Читать на русском
Автор
Ці квіти точно прикрасять вашу клумбу Новина оновлена 28 травня 2024, 12:30
Ці квіти точно прикрасять вашу клумбу. Фото Pinterest

Зробіть свою клумбу найкрасивішою

Якщо не встигли засіяти клумбу квітами – не переживайте, ще не пізно це зробити. Посадити рослини можна і в червні, якщо правильно підібрати квіти, що швидко ростуть. "Телеграф" вже розповідав, навіщо садити на городі чорнобривці, а сьогодні ділиться, які квіти можна посадити у червні.

Є рослини, які не пізно посадити в червні, і які радуватимуть цвітінням аж до заморозків, пише glavred.info. Серед них і чорнобривці, і клематис, і календула, і інші.

Які квіти можна посадити у червні

Чорнобривці

Чорнобривці швидко ростуть, зацвітають і чудово виглядають на клумбі. Можна вибирати будь-які сорти — від маленьких і низькорослих і до найбільших і кущуватих. Чорнобривці пишно і безперервно цвітуть, вони прикрасять вашу клумбу аж до самих заморозків.

чорнобривці
Фото: Pinterest

Календула

Календула також швидко росте, тому вже через місяць-півтора після посіву вона порадує ніжними яскравими квітками. Ця рослина дуже невибаглива і цвістиме до перших морозів, а іноді навіть після незначних заморозків.

календула
Фото: Pinterest

Космія

Багато хто точно бачив цю квітку, але всі знають, що вона називається космея. Ці високі квіти досить швидко ростуть і цвістимуть до холодів. Тож ще не пізно їх посадити, щоб потім клумба тішила око.

космія квіти
Фото: Pinterest

Кларкія

Ці красиві квіти, які ростуть кущиками, точно стануть прикрасою клумби. Червень — час, щоб їх посадити, вони швидко ростуть і здатні постійно випускати нові бутони, так що цвісти будуть практично безперервно.

кларкія квіти
Фото: Pinterest

Клематис

Клематисом можна прикрасити альтанку, паркан або просто зробити арку, адже це рослина, яка чудово пасе. Воно має густе зелене листя і красиві білі або фіолетові квіти. Щоб клематис мав гарний вигляд, йому потрібне сонце, регулярний полив, гарний ґрунт та своєчасне обрізування.

клематис
Фото: Pinterest

Раніше "Телеграф" розповідав, де й навіщо садити календулу на городі. Вона врятує ваш город від шкідників.