Мало хто знає, як зробити тюль знову білим: допоможуть доступні засоби

Читать на русском
Автор
Зробити тюль після прання ідеально білим реально
Зробити тюль після прання ідеально білим реально. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Купувати відбілювач більше не доведеться

Прання тюля — одне з тих занять, про які легко забути. Здавалося б, з цим не має бути проблем, але це так. Деякі господині відзначають, що простий порошок не робить тюль ідеально білим після прання.

Щоб така проблема більше не виникала, варто спробувати перевірені народні засоби, які допоможуть вибілити тканину та не пошкодити її. Раніше ми розповідали, як прати штори та тюль, щоб потім не довелося їх прасувати. Тепер розповімо, як відбілити тюль без використання покупної хімії.

Чим відбілити тюль

Найчастіше тюль перуть під час миття вікон — близько двох разів на рік. Але робити це потрібно частіше. Тканина, що закриває вікна, збирає багато пилу, на ній осідає смог та дим цигарок.

Прати тюль нескладно. А досягти вражаючого результату без використання відбілювача допоможуть натуральні засоби. Насамперед, можна спробувати замочування в солоному розчині, радить Yaktak.

Зніміть тюль із карниза. Струсіть з нього пилюку.

У воді кімнатної температури розчиніть 1-3 ст. ложки солі та замочіть тюль у цьому розчині на 30-50 хвилин. Після замочування виперіть тюль як завжди. При пранні в машинці можна крім порошку додати по одній ложці солі та соди. Це допоможе видалити жовтизну з тюлю. У відсік для кондиціонера необхідно налити 1 ложку оцту. Він також допоможе вибілити тюль.

Також для відбілювання тюлі можна використовувати лимонну кислоту. 1 пакетик засобу необхідно розмішати у 2-3 літрах теплої води та в отриманому розчині замочити тюль.

Для прання тюля слід вибирати температуру не вище 30-35 градусів. Це допоможе зберегти структуру та колір тканини.

Раніше "Телеграф" розповідав, як вивести плями трави із білого одягу. На допомогу прийдуть спирт, оцет чи лимон.