Рахунки за воду стануть меншими: не всі знають цей хитрий лайфхак

Читать на русском
Автор
1009
Бачок унітазу зливає дуже багато води
Бачок унітазу зливає дуже багато води. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Незвичайний спосіб знизити споживання води у санвузлі

Рахунки за воду можуть неприємно здивувати своєю великою сумою. Тому багато людей шукають рішення, які дозволять їм, серед іншого, скоротити витрату води і тим самим заощадити на комунальних послугах.

На щастя, є спосіб, який допоможе ощадливо витрачати воду і не відчувати при цьому незручності. Для цього потрібно буде помістити в зливний бачок один предмет.

Як зменшити рахунки за воду

У стандартному бачку унітаза міститься близько 10 літрів води, пише NV. Весь цей обсяг витрачається за один злив. У деяких санвузлах встановлено бачки з подвійною кнопкою, якою можна регулювати кількість води для зливу і тим самим заощаджувати. Якщо такої кнопки немає, знизити витрати води допоможе невелика модифікація бачка.

1. Перекрийте кран подачі води в бачок унітаза та злийте воду.

2. Наповніть водою пляшку ємністю 0,5 літра та покладіть у порожній бачок.

3. Відкрийте кран подачі води у бачок.

Завдяки цьому лайфхаку кількість води в бачку зменшиться і, отже, витрати її поменшають.

Є й інші методи економії води. Одне з основних правил, що часто упускаються з поля зору, — вимикати воду під час чищення зубів. Крім того, не змивати серветки в унітаз після використання, а викидати їх у відро для сміття. Також не забувати включати пральну та посудомийну машини лише тоді, коли вони повністю заповнені.

Раніше "Телеграф" розповідав, як заощадити засіб для миття посуду. Для цього в нього потрібно додати лише один інгредієнт.