Для цієї заготівлі вам не знадобиться жодного грама цукру: найкращий рецепт вишні на зиму
- Автор
- Дата публікації
Читати російською
- Автор
Заготівля надзвичайно просто готується
Ми ділились рецептом апетитних огірочків на зиму. Тепер розповідаємо, як закрити вишні у власному соку. Рецепт дуже вдалий — не знадобиться жодного грама цукру.
Заготівля не потребує багато часу та інгредієнтів, а результат — неймовірно смачна та ароматна вишня, яка чудово зберігається всю зиму. Як її заготувати, розповіли на порталі "Пляшка".
Інгредієнти:
- 2 кг вишні
Спосіб приготування:
- Ретельно промийте вишню під проточною водою. За допомогою спеціального інструменту або вручну видаліть кісточки.
- Не викидайте сік, який виділяється при видаленні кісточок, адже він стане основою для нашого "власного соку". Розкладіть вишню по чистих і сухих банках.
- Додайте до вишні в банках сік, який виділився при видаленні кісточок. Поставте банки з вишнею в каструлю з холодною водою. На дно каструлі обов'язково покладіть рушник або серветку, щоб банки не лопнули.
- Доведіть воду до кипіння і стерилізуйте банки протягом 15-20 хвилин (для 1-літрових банок). Після стерилізації закатайте банки кришками і переверніть їх догори дном. Залиште банки в такому положенні до повного охолодження, а потім перенесіть їх у прохолодне місце для зберігання.
Ця вишня у власному соку чудово підходить для приготування компотів, киселів, пирогів, вареників та інших страв. Також ми розповідали, чому біліє розсіл огірків.