Для цієї заготівлі вам не знадобиться жодного грама цукру: найкращий рецепт вишні на зиму

Читати російською
Автор

Заготівля надзвичайно просто готується

Ми ділились рецептом апетитних огірочків на зиму. Тепер розповідаємо, як закрити вишні у власному соку. Рецепт дуже вдалий — не знадобиться жодного грама цукру.

Заготівля не потребує багато часу та інгредієнтів, а результат — неймовірно смачна та ароматна вишня, яка чудово зберігається всю зиму. Як її заготувати, розповіли на порталі "Пляшка".

Інгредієнти:

  • 2 кг вишні

Спосіб приготування:

  1. Ретельно промийте вишню під проточною водою. За допомогою спеціального інструменту або вручну видаліть кісточки.
  2. Не викидайте сік, який виділяється при видаленні кісточок, адже він стане основою для нашого "власного соку". Розкладіть вишню по чистих і сухих банках.
  3. Додайте до вишні в банках сік, який виділився при видаленні кісточок. Поставте банки з вишнею в каструлю з холодною водою. На дно каструлі обов'язково покладіть рушник або серветку, щоб банки не лопнули.
  4. Доведіть воду до кипіння і стерилізуйте банки протягом 15-20 хвилин (для 1-літрових банок). Після стерилізації закатайте банки кришками і переверніть їх догори дном. Залиште банки в такому положенні до повного охолодження, а потім перенесіть їх у прохолодне місце для зберігання.

Ця вишня у власному соку чудово підходить для приготування компотів, киселів, пирогів, вареників та інших страв. Також ми розповідали, чому біліє розсіл огірків.