Джинси завжди будуть наче нові: не допускайте під час прання цих помилок

Читать на русском
Автор
886
Джинси люблять за зручність
Джинси люблять за зручність. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Дізнайтеся, як правильно прати джинси

Майже у кожного в шафі висить пара джинсів. Це не дивно, адже вони практичні та не виходять з моди. Щоб улюблені джинси служили довше і виглядали як у перший день після покупки, важливо правильно їх доглядати. Багато людей і не здогадуються, що роблять помилки під час прання цього одягу.

Як прати джинси та не зіпсувати їх

Перед пранням обов’язково вивернути джинси навиворіт.

Щоб нові штани не втратили відразу свій колір і не пофарбували іншу білизну, перед першим пранням слід замочити їх в оцтово-водному розчині. Для цього змішайте воду та оцет у пропорції 2:1 та замочіть у ньому джинси на ніч. Вранці виперіть річ як завжди. Таке замочування також допоможе позбавитися неприємних виробничих запахів на тканині.

Джинси слід прати у максимально холодній воді, максимум 30 градусів. Від високих температур річ втратить свій колір. Тому гарячу воду рекомендується використовувати лише у тому випадку, якщо джинси дуже брудні.

Вибирайте стандартну програму для кольорової або делікатної білизни на машинці.

Якщо на штанях є плями, їх необхідно видалити за допомогою мила та м’якої щітки й потім прати.

Для прання джинсів краще використовувати порошок для кольорової білизни. Це допоможе зберегти їхній колір. Не періть джинси з використанням сильнодіючих миючих засобів. Відбілювач може призвести до втрати кольору джинсової тканини.

Використання кондиціонера для білизни може призвести до того, що стрейчові джинси зношуватимуться швидше.

Сушити джинси після прання найкраще в горизонтальному положенні та на свіжому повітрі. Це має запобігти деформації матеріалу.

Виробники рекомендують прати джинси якомога рідше. Річ без видимих забруднень та неприємного запаху можна прати в середньому один раз на місяць, пише Merkur.

Дотримання цих нескладних правил продовжить термін служби джинсів та збереже їх первісний вигляд.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно прати та зберігати зимову ковдру. Завдяки цим лайфхакам річ не зіпсується.