Ви могли цього не знати: чому котлети розвалюються просто на сковороді
- Автор
- Дата публікації
- Автор
![Основні причини невдачі з котлетами](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/3/5f/c7db71af-a8b77fc974b9921a674a6d5bce8cc5f3.jpg?v=6232_1)
Чому страва виходить неапетитною
Ми розповідали, як покращити смак фаршу. Тепер ділимось лайфхаками у приготуванні котлет. Зокрема, розповімо, чому котлети розвалюються та як цього уникнути.
Котлети люблять чимало людей. Основна невдача, яка може спіткати кулінара, що взявся за цю страву — коли при смаженні котлети розвалюються. Разом із Pixelinform розповідаємо про помилки, які до цього призводять.
Увага на якість фаршу
Від сировини буде в цілому залежати якість страви. Якщо фарш буде занадто сухим, котлети розваляться; якщо занадто вологим — теж не будуть тримати форму. Тому важливо дотримуватися балансу.
Оптимальні розміри
Часто кулінари намагаються зробити котлети якомога більшими. І це помилка — дуже часто такі котлети не просмажуються і не тримають форму. Тому варто ліпити котлети стандартного розміру.
Склеювальні компоненти
Це інгредієнти, які забезпечують клейкість фаршу. Обирайте їх до свого смаку. До цих продуктів відносяться яйця, розмочений хліб, манка і навіть вівсяні пластівці.
З цими порадами ви зможете приготувати смачні котлети. Також ми розповідали, як правильно варити сосиски.