Ви могли цього не знати: чому котлети розвалюються просто на сковороді

Читать на русском
Автор
Основні причини невдачі з котлетами
Основні причини невдачі з котлетами. Фото Апостроф

Чому страва виходить неапетитною

Ми розповідали, як покращити смак фаршу. Тепер ділимось лайфхаками у приготуванні котлет. Зокрема, розповімо, чому котлети розвалюються та як цього уникнути.

Котлети люблять чимало людей. Основна невдача, яка може спіткати кулінара, що взявся за цю страву — коли при смаженні котлети розвалюються. Разом із Pixelinform розповідаємо про помилки, які до цього призводять.

Увага на якість фаршу

Від сировини буде в цілому залежати якість страви. Якщо фарш буде занадто сухим, котлети розваляться; якщо занадто вологим — теж не будуть тримати форму. Тому важливо дотримуватися балансу.

Оптимальні розміри

Часто кулінари намагаються зробити котлети якомога більшими. І це помилка — дуже часто такі котлети не просмажуються і не тримають форму. Тому варто ліпити котлети стандартного розміру.

Склеювальні компоненти

Це інгредієнти, які забезпечують клейкість фаршу. Обирайте їх до свого смаку. До цих продуктів відносяться яйця, розмочений хліб, манка і навіть вівсяні пластівці.

З цими порадами ви зможете приготувати смачні котлети. Також ми розповідали, як правильно варити сосиски.