5 овочів, які обов’язково треба посадити в червні на городі

Читать на русском
Автор
610
Перелік овочів для посадки в червні
Перелік овочів для посадки в червні. Фото Canva

Ці овочі приживуться на ділянці

Перший літіній місяць — активна пора для городників, бо надворі вже тепло й можна садити різні рослини. Важливо з цим не затягувати, аби отримати хороший урожай. Зверніть увагу, що є ті рослини, які навпаки не варто саджати в червні.

Під час посадки пам'ятайте, що овочі треба поливати, вносити добрива та мульчувати від прямих сонячних променів. "Світ рослин" розповів, які овочі найкраще садити в першому літньому місяці.

Морква

У червні садять пізньостиглі сорти моркви, яка буде довго зберігатися взимку. Рослина доспіє у вересні-жовтні. Таку моркву краще садити в червні, бо тоді її не атакуватимуть морквяні мухи. Це актуально, якщо поруч вирощуєте цибулю.

Капуста

У першому літньому місяці актуально висаджувати ранні сорти білоголової капусти. Попри те, що вона швидко дозріває, протягом зими її зберігати не вийде. Зазвичай сорти білоголової капусти дозрівають десь за 110 діб.

Огірки

Якщо посадити огірки в червні, то вони швидко приживуться, й вже до вересня будете збирати плоди. Цей овоч добре садити на тих місцях, де раніше росли цибуля, зелень, картопля, шпинат. А от поганими попередниками для огірків є гарбуз, кавун, кабачки, огірки, патисони, диня.

Буряк

Буряк ранніх сортів дає урожай вже через 80-100 днів. Його варто садити на добре освітлених місцях та обов'язково розпушувати. Щоб буряки виросли великими та насиченими, їх треба регулярно поливати.

Помідори

Томати ранніх сортів плодоносять вже через 90-100 днів. Городники радять поливати їх під корінь, щоб вода не потрапляла листя, бо тоді будуть гнити. Поливати треба достатньо, як до зав'язування плодів, так і під час їхнього формування. Тільки тоді можна сподіватися на хороший урожай.

Раніше "Телеграф" писав, які рослини варто посадити біля томатів. Вони лише прискорять формування плодів.