Троянді це не сподобається: які квіти не можна садити поряд з "королевою саду"

Читать на русском
Автор
Троянди прикрашають багато садів
Троянди прикрашають багато садів. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Неправильні сусіди по клумбі можуть знищити квітку

Троянди дуже популярні й прикрашають майже кожен садок навіть попри те, що це вимогливі до догляду квіти. Крім своєчасного підрізування та підживлення варто знайти для троянди хороших сусідів по грядці. Всі зусилля по догляду можуть виявитися марними, якщо посадити поряд не ту рослину.

Які рослини краще не вирощувати поряд з трояндами

Роза любить сонце. Тому поруч із нею не потрібно садити високі рослини, які позбавлять її доступу до сонячного світла. Крім того, пишна рослина може відібрати у троянди воду та необхідні мінерали. В результаті троянда виснажиться і стане більш схильна до атак шкідників і хвороб.

Поряд з трояндою не слід вирощувати рослини, які віддають перевагу кислому ґрунту. До них відносяться, серед іншого, азалії та рододендрони. Підкислення ґрунту, ймовірно, закінчиться для троянди трагічно.

Також рекомендується ізолювати від колючих кущів м’яту та конвалію. Вони стрімко розвиваються і згодом забиратимуть необхідні для троянди поживні речовини.

Які рослини садити поряд з трояндами

Ідеальними компаньйонами для троянди є нарциси або тюльпани, півонії, вербена, базилік, лаванда.

Раніше "Телеграф" розповідав, які квіти варто посадити у саду у червні. Ці рослини радуватимуть своєю красою аж до заморозків.