Відмінний спосіб використовувати старі банани — кекс: приготуйте — і забудете про голод до обіду

Читати російською
Автор

Сніданок і наситить, і зарядить енергією

На сніданок нам хочеться поласувати простою в приготуванні, ситною і дуже смачною стравою. Тому чудовий варіант — пишний кекс з медом та горіхами. До того ж це чудовий спосіб використати перестиглі плоди.

Така смакота готується просто, а результат вас здивує – кекс зарядить енергією на цілий день. Мед у рецепті Shuba відмінно доповнює банан та надає тісту солодкого присмаку. Це ідеальний варіант для сніданку чи перекушування.

Як приготувати банановий кекс з медом та горіхами

Інгредієнти на 4 порції:

  • борошно пшеничне — 200 г;
  • масло вершкове 73% — 50 г;
  • цукор — 100 г;
  • цукор ванільний — 10 г;
  • розпушувач — 10 г;
  • яйця курячі — 1 шт.;
  • банани — 2 шт.;
  • волоські горіхи — 200 г;
  • олія соняшникова — 20 мл.

Спосіб приготування:

  1. Чистимо банани та розминаємо їх вилкою. Змішуємо масу з яйцем і розтопленим вершковим маслом.
  2. Просіяне борошно змішуємо з розпушувачем. До них додаємо звичайний та ванільний цукор. Все ретельно перемішуємо.
  3. Змішуємо бананову та борошняну суміш. В масу відправляємо горіхи та замішуємо тісто.
  4. Змащуємо олією форму для випічки та викладаємо в неї тісто. Відправляємо все у розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

Готовий кекс даємо охолонути й обережно дістаємо з форми. Посипаємо цукровою пудрою і подаємо з ароматною кавою.