Банани будуть жовтими та твердими: цей трюк допоможе зберегти свіжість фруктів

Читать на русском
Автор
Як зберегти свіжість бананів Новина оновлена 04 червня 2024, 22:41
Як зберегти свіжість бананів. Фото Freepik

Найкраще банани зберігати не в холодильнику, а за кімнатної температури

Фрукти та овочі за неправильних умов зберігання швидко темніють і втрачають свої корисні властивості. Однак існують лайфхаки, які допоможуть зберегти їхню свіжість та продовжити термін придатності.

У матеріалі Daily Express британський експерт зі здоров’я Гері Елліс поділився порадою, як правильно зберігати банани, щоб вони не потемніли. Якщо скористатися рекомендацією, то фрукти довше залишатимуться твердими та жовтими.

Як зберегти свіжість бананів

Найкраще банани зберігати при кімнатній температурі, далеко від прямих сонячних променів та інших фруктів, які виділяють етилен, який прискорює їх дозрівання. Якщо не намагатися зберегти їхню свіжість, то вони швидко почорніють шляхом окислення, особливо цей процес прискориться, якщо фрукт розрізаний або пошкоджений, тому що м'якуш вступатиме в контакт з повітрям.

Але врятувати фрукти допоможе харчова плівка. Але спочатку відокремте кожен банан, оберніть його хвостик щільно плівкою, щоб обмежити доступ кисню. Це допоможе уповільнити виділення етилену та, відповідно, процес дозрівання. Ви також можете обернути всю в’язку бананів у плівку, але це буде менш ефективно, ніж обгортання кожного фрукта окремо.

Щоб зберегти порізані банани свіжими та запобігти їх потемнінню, збризкайте їх лимонним соком. Кислота лимона уповільнить процес окислення, що призводить до зміни кольору м’якоті.

"Телеграф" писав раніше, як зберегти м’ясо свіжим без холодильника. Скористайтеся цим лайфхаком, якщо доведеться залишатися довго без електрики.