Смак літа у банці: запасаємося на зиму черешнею у власному соку
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Чудова черешня у власному соку на зиму](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/a/bf/75a07f44-9fd04087f27e4233b726ea6336e80bfa.jpg?v=9052_1)
Вийде настільки смачно, що неможливо буде відірватися
Скільки б ягід ви не з’їли у сезон черешні, все одно мало. Тому хочеться зберегти улюблену ягоду на зиму, щоб насолоджуватися нею цілий рік.
Тому пропонуємо приготувати черешню у власному соку. Це один із найкращих способів насолоджуватися улюбленими ягодами в зимовий період. Черешня вийде з насиченим ароматом, смаком та безліччю вітамінів. Рецептом діляться "Вікна".
Як приготувати черешню у власному соку на зиму
Інгредієнти:
- черешні — 1 кг;
- цукор — 300 г;
- лимонна кислота — 6 г.
Спосіб приготування:
- Черешні відправляємо на якийсь час у воду, щоб позбутися бруду та шкідників. Після цього видаляємо кісточки.
- До підготовлених ягід додаємо суміш із цукру та лимонної кислоти. Все ретельно перемішуємо та залишаємо наполягати на 1-2 години. За бажання можна накрити все кришкою або плівкою та відправити в холодильник.
- Через зазначений час ягоди відправляємо у півлітрові банки та заливаємо власним соком.
- Дно широкої каструлі застеляємо рушником, ставимо банки. Заливаємо все теплою водою так, щоб вона діставала до плічок банок. Кип’ятимо воду в каструлі, після чого стерилізуємо банки та закриваємо їх кришками.
- Закриваємо банки, перевертаємо їх вгору дном і залишаємо остигати в теплому місці. Зберігаємо по черешню в холодному приміщенні.
Раніше ми розповідали, навіщо замочувати черешню із сіллю. Цей лайфхак допоможе швидко позбутися шкідників у ягодах.