Смак літа у банці: запасаємося на зиму черешнею у власному соку

Читать на русском
Автор
Чудова черешня у власному соку на зиму Новина оновлена 11 червня 2024, 20:24
Чудова черешня у власному соку на зиму. Фото Freepik

Вийде настільки смачно, що неможливо буде відірватися

Скільки б ягід ви не з’їли у сезон черешні, все одно мало. Тому хочеться зберегти улюблену ягоду на зиму, щоб насолоджуватися нею цілий рік.

Тому пропонуємо приготувати черешню у власному соку. Це один із найкращих способів насолоджуватися улюбленими ягодами в зимовий період. Черешня вийде з насиченим ароматом, смаком та безліччю вітамінів. Рецептом діляться "Вікна".

Як приготувати черешню у власному соку на зиму

Інгредієнти:

  • черешні — 1 кг;
  • цукор — 300 г;
  • лимонна кислота — 6 г.

Спосіб приготування:

  1. Черешні відправляємо на якийсь час у воду, щоб позбутися бруду та шкідників. Після цього видаляємо кісточки.
  2. До підготовлених ягід додаємо суміш із цукру та лимонної кислоти. Все ретельно перемішуємо та залишаємо наполягати на 1-2 години. За бажання можна накрити все кришкою або плівкою та відправити в холодильник.
  3. Через зазначений час ягоди відправляємо у півлітрові банки та заливаємо власним соком.
  4. Дно широкої каструлі застеляємо рушником, ставимо банки. Заливаємо все теплою водою так, щоб вона діставала до плічок банок. Кип’ятимо воду в каструлі, після чого стерилізуємо банки та закриваємо їх кришками.
  5. Закриваємо банки, перевертаємо їх вгору дном і залишаємо остигати в теплому місці. Зберігаємо по черешню в холодному приміщенні.

Раніше ми розповідали, навіщо замочувати черешню із сіллю. Цей лайфхак допоможе швидко позбутися шкідників у ягодах.