Не треба труїти та збирати: ця пастка допоможе позбавитися колорадських жуків

Читать на русском
Автор
1391
Як зробити пастку для колорадських жуків Новина оновлена 08 червня 2024, 17:16
Як зробити пастку для колорадських жуків. Фото leto.ua

Використання такої пастки може значно знизити чисельність шкідників

Городникам доводиться боротися за врожай зі шкідниками, серед яких найпоширенішими є колорадські жуки. Однак, позбутися їх можна і без "хімії", використовуючи просту, але ефективну пастку.

У матеріалі Glavred розказано, як захистити врожай від шкідників. Вам не знадобиться багато зусиль і засобів.

Як зробити пастку від колорадських жуків

Колорадські жуки є одними з найпоширеніших і найшкідливіших комах-шкідників на городах. Вони харчуються листям рослин сімейства пасльонових, таких як картопля, помідори та баклажани.

Жуки поїдають листя, що призводить до значного зниження врожайності й навіть загибелі рослин. Основна шкода від колорадських жуків полягає в тому, що вони швидко розмножуються і можуть за короткий час знищити значну площу посадок.

Якщо хочете зупинити нашестя жуків, то зробіть просту екологічну пастку. Візьміть пластикову або скляну пляшку з високим та вузьким горлом, наповніть її свіжими картопляними очищеннями та залийте водою. Встановіть такі пастки по всій грядці. Колорадських жуків почне залучати запах овочів, і вони потраплять у пляшку. Періодично змінюйте вміст у пастці, щоб вона була більш ефективною проти шкідників.

Раніше "Телеграф" ділився незвичайним способом підживлення огірків. Для найкращого врожаю їх рекомендують удобрювати хлібом.