Чим полити огірки, щоб отримати відмінний урожай: добрива з дріжджів та яєць

Читать на русском
Автор
563
Огіркам потрібні поживні речовини
Огіркам потрібні поживні речовини. Фото freepik.com

Поєднання дріжджів та яєчної шкаралупи змусить огірки активно зростати

Червень — ідеальний місяць, щоб внести добрива для огірків. Ця процедура допоможе забезпечити рослину необхідними поживними речовинами в той момент, коли відбувається найбільше зростання та формування плодів.

Якщо огірки на грядці в’януть і повільно ростуть, їм потрібні цінні вітамін і мінерали. Деякі городники використовують для підживлення настої з додаванням покупних засобів. Але можна приготувати повністю натуральне добриво. Рецептом ділиться SE.

Чим удобрювати огірки у червні

Для підкріплення рослин та стимуляції їх зростання використовуються пекарські дріжджі. Вони доброчинно впливають на рослини, зміцнюють кореневу систему та захищають від хвороб. Також корисна для грядок яєчна шкаралупа. Вона знижує кислотність ґрунту, а також містить кальцій, залізо, цинк, кремній, сірку та фтор.

Щоб приготувати добриво для огірків, подрібніть яєчну шкаралупу в порошок, залийте її окропом і залиште настоятись.

Через тиждень процідіть суміш через сито та додайте воду, змішану з дріжджами у пропорції 1:1.

Перед кожним використанням розбавляйте добрива водою у співвідношенні 1:5. Поливайте їм ґрунт навколо огірків раз на тиждень. Ви помітите ефект після кількох застосувань.

Помідори також не заважає періодично підгодовувати. Раніше "Телеграф" ділився рецептом добрива із пива. Цей розчин чудово підійде для томатів.