Як покращити цвітіння троянд: знайдено дієве натуральне добриво

Читать на русском
Автор
Ефективне підживлення для троянд влітку
Ефективне підживлення для троянд влітку. Фото freepik.com

Ця речовина дасть помітний ефект

Влітку українські сади заквітчані червоними, білими, рожевими, жовтими та іншими кольорами троянд. Такі квіти вважаються "королевами" серед інших: це стосується як бездоганного зовнішнього вигляду, так і великих умов у догляді. Зокрема, без підживлення важко уявити пишне цвітіння троянд.

Фермерка Крісті Стоун поділилась дієвим лайфхаком удобрення троянд влітку. Вона зазначила, що ці квіти, як і багато інших, потребують азоту, фосфору та калію, пише Express.co.uk.

Саме калій у достатній кількості допоможе забезпечити їм бананова шкірка. Річ у тім, що калій допомагає рівномірно переміщувати воду по рослині. А це особливо важливий процес влітку, коли здебільшого високі температури повітря.

Наситити рослини калієм дуже просто: треба закопати бананову шкірку біля троянд у землю. З часом вона почне розкладатися, водночас збагачуватиме квіти корисними речовинами.

Утім, цей метод може не підійти, якщо ваші ділянки часто атакують миші, коти або інші шкідники. Тоді краще приготувати натуральне добриво. Поставте бананову шкірку в місткість та залийте водою. Нехай стоїть так тиждень.

Поливати кущі троянд таким засобом потрібно 1 раз у 2-3 тижні. Тоді троянди будуть цвісти набагато рясніше.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно поливати троянди, аби вони добре цвіли. Є певні помилки, які допускають чимало садівників.