Не допускайте ці помилки: як правильно поливати троянди для рясного цвітіння

Читать на русском
Автор
Правильний полив троянд - запорука цвітіння
Правильний полив троянд - запорука цвітіння. Фото Canva

Троянди потребують достатньо води для цвітіння

Правильний догляд відіграє велику роль у вирощуванні троянд. Щоб вони повноцінно зростали та випускали бутони, потрібно забезпечити їм хороший полив. Для цього треба знати деякі правила. До речі, раніше ми писали, що треба додати у воду, аби квіти зберігалися довше.

Оптимально поливати троянди з самого зранку або вечора. У такий час вода не буде випаровуватися дуже швидко, й рослина буде довше насичена вологою. А от у спеку не варто цього робити, бо залишаться опіки на листках і бутонах, пише видання "На пенсії".

Деякі садівники поливають троянди дуже часто, майже щодня, бо думають, що так вони будуть швидше рости. Але це міф. Такі рослини можна поливати всього 1 раз у тиждень, і їм буде достатньо. Якщо сезон дощів, тоді можна взагалі не поливати.

Також частота поливу залежить від віку рослини. Молоді троянди можна поливати рідше, а дорослі — частіше. Саджанці, яким є кілька років, протягом одного разу можна поливати 5-10 літрами.

Лийте воду саме під корінь, а не на листя чи квітки. Тоді на них не з'являтиметься грибок. Можна використовувати лійку. Важливо, щоб вода проникала глибоко в землю, до самого коріння.

Коли закінчили полив, можна внести підживлення для троянд. Орієнтуйтеся на спеціальні добрива для цих рослин і дотримуйтеся інструкції.

Раніше "Телеграф" писав, що варто посадити в червні, аби росло аж до заморозків. Є кілька видів квітів, які зовсім невибагливі до поливу.