Не поспішайте викидати: як використати лушпиння цибулі на кухні

Читать на русском
Автор
Лушпиння цибулі може покращити смак страв Новина оновлена 09 червня 2024, 12:27
Лушпиння цибулі може покращити смак страв. Фото Canva

Шкірки цибулі та часнику ще стануть у нагоді

Зазвичай ми викидаємо шкірки з різних овочів після їх чищення. Утім, ми не задумуємось про те, що їх цілком реально ще використати у майбутньому. Тож не викидайте шкіри з цибулі та часнику після приготування страв. До речі, раніше ми розповідали, як зберігати напій холодним тривалий час.

Позбутися лушпиння цибулі та часнику можна в геть небанальний спосіб. Одна користувачка мережі, під ніком Plant You поділилась цікавим способом використання овочевих шкірок, пише The Mirror.

Виявляється, що з лушпиння цибулі та часнику можна приготувати приправу. Спершу треба ретельно промити шкірки у суміші оцту та води. Після цього ставимо їх на форму для випікання та кладемо в духовку на кілька годин. Випікаємо за низької температури.

Шкірка повинна стати сухою та хрумкою, тоді можна витягувати з духовки. Після цього змішайте шкірки з цибулі та часнику та подрібніть. Можна пересипати у банку. Тоді матимете корисну приправу для різних страв. Зокрема, рекомендується замінювати таким порошком свіжу цибулю під час приготування страв.

Раніше "Телеграф" писав, як позбутися неприємного запаху на кухні за одну хвилину. Є потужні натуральні речовини, за допомогою яких можна розв'язати цю проблему.