Такої "окрошки" ви ще не куштували: дивовижна літня "шуба" з секретним інгредієнтом

Читать на русском
Автор
Цікавий варіант звичної страви
Цікавий варіант звичної страви. Фото napensii.ua

Таку окрошку дуже легко приготувати

Ми розповідали, як смачно посмажити кабачки. Влітку у нас також дуже популярна така страва, як окрошка — холодний суп-салат. Розповідаємо, як приготувати його ще цікавіше.

На порталі "Добрі новини" порадили урізноманітнити цю страву дещо незвичним інгредієнтом, а саме додати до неї оселедець. Таким чином отримаємо дивний, але цікавий гібрид окрошки та оселедця під шубою.

Інгредієнти:

  • 2 л квасу або кефіру
  • 500 г вареної картоплі
  • 300 г свіжих огірків
  • 200 г вареної моркви
  • 100 г зеленої цибулі
  • 1 пучок кропу
  • 1 пучок петрушки
  • 4 варені яйця
  • 200 г філе оселедця
  • 1 ст. л. гірчиці
  • сіль та перець до смаку

Спосіб приготування:

  1. Відваріть картоплю та моркву в мундирах. Остудіть, очистіть та наріжте кубиками.
  2. Огірки наріжте кубиками. Зелену цибулю, кріп та петрушку дрібно порубайте.
  3. Яйця відваріть круто, почистіть та наріжте кубиками. Філе оселедця наріжте кубиками.
  4. У великій каструлі або мисці змішайте квас (або кефір), картоплю, моркву, огірки, зелену цибулю, кріп, петрушку, яйця та оселедця. Додайте гірчицю, сіль та перець.
  5. Добре перемішайте всі інгредієнти та поставте окрошку в холодильник на 30 хвилин, щоб вона настоялася. Подавайте окрошку холодною зі сметаною, свіжим чорним хлібом та зеленню.

Таку окрошку можна зберігати в холодильнику до 2 днів. Також ми розповідали, як смачніше посмажити гриби.