Такої "окрошки" ви ще не куштували: дивовижна літня "шуба" з секретним інгредієнтом
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Цікавий варіант звичної страви](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/b/62/6fbd1dbd-78d3e088645aa2000ca02993e406c62b.webp?v=0596_1)
Таку окрошку дуже легко приготувати
Ми розповідали, як смачно посмажити кабачки. Влітку у нас також дуже популярна така страва, як окрошка — холодний суп-салат. Розповідаємо, як приготувати його ще цікавіше.
На порталі "Добрі новини" порадили урізноманітнити цю страву дещо незвичним інгредієнтом, а саме додати до неї оселедець. Таким чином отримаємо дивний, але цікавий гібрид окрошки та оселедця під шубою.
Інгредієнти:
- 2 л квасу або кефіру
- 500 г вареної картоплі
- 300 г свіжих огірків
- 200 г вареної моркви
- 100 г зеленої цибулі
- 1 пучок кропу
- 1 пучок петрушки
- 4 варені яйця
- 200 г філе оселедця
- 1 ст. л. гірчиці
- сіль та перець до смаку
Спосіб приготування:
- Відваріть картоплю та моркву в мундирах. Остудіть, очистіть та наріжте кубиками.
- Огірки наріжте кубиками. Зелену цибулю, кріп та петрушку дрібно порубайте.
- Яйця відваріть круто, почистіть та наріжте кубиками. Філе оселедця наріжте кубиками.
- У великій каструлі або мисці змішайте квас (або кефір), картоплю, моркву, огірки, зелену цибулю, кріп, петрушку, яйця та оселедця. Додайте гірчицю, сіль та перець.
- Добре перемішайте всі інгредієнти та поставте окрошку в холодильник на 30 хвилин, щоб вона настоялася. Подавайте окрошку холодною зі сметаною, свіжим чорним хлібом та зеленню.
Таку окрошку можна зберігати в холодильнику до 2 днів. Також ми розповідали, як смачніше посмажити гриби.