Картопля і не тільки: дивні, але дієві способи помити дзеркала вдома

Читать на русском
Автор
Ці кошти є у вас під рукою
Ці кошти є у вас під рукою. Фото freepik.com

Ви впораєтеся з проблемою легко та бюджетно

Чищення дзеркал завжди займає особливе місце під час прибирання будинку. Особливо швидко забруднюються дзеркала у ванній із-за постійних потоків мильної води, бризок зубної пасти та пари.

Безумовно, сучасні засоби для чищення ефективно справляються з проблемою, проте коштують вони недешево. Але є кілька хитрих продуктів, які замінять хімічні засоби та чудово впораються з будь-яким забрудненням. Про це розповімо разом із "Важно знать".

Чим відмити дзеркала будинку

Хто б міг подумати, що відмити дзеркала допоможе звичайна картопля. Для цього потрібно просто розрізати овоч посередині чистим ножем, після чого протерти скло. Картопля, що міститься в крохмалі, швидко розбереться з проблемою і залишить на склі своєрідний обгортальний шар, який перший час протистоятиме подальшому забрудненню скла.

З проблемою впорається і цибуля. Діяти тут потрібно так само як і з картоплею: розрізати надвоє і протерти половинкою скло цибулини, а потім — вологою ганчіркою. Звичайно ж, шару, що обволікає, тут не буде, проте на оброблене таким чином дзеркало ще довго не сядуть комахи. Запах цибулі їх відлякуватиме.

Відмити вікна допоможе склянку зеленого чаю. У ньому слід розчинити чайну ложку звичайної солі. Розчин, що вийшов, необхідно нанести на дзеркало капронкою і насухо протерти м’якою серветкою. Ви не тільки почистите, а й відполіруєте дзеркало.

Відмити дзеркала допоможе водний розчин оцту у співвідношенні один до одного. Їм потрібно протерти дзеркало, залишити на кілька хвилин, потім змити водою, витерти її та відполірувати серветкою.

Раніше ми розповідали, як борошно допоможе у збиранні. Спробуйте — прибирати стане набагато швидше та легше.