Ці підживлення врятують часник від пожовтіння: знадобиться лише три засоби

Читать на русском
Автор
715
Чим обробити часник, щоб не жовтів Новина оновлена 07 червня 2024, 15:08
Чим обробити часник, щоб не жовтів. Фото shuba.life

Часник може почати жовтіти з різних причин

Овочі в процесі дозрівання потребують правильного догляду, який включає регулярний полив та підживлення. Однак, якщо рослини починають жовтіти, як це буває з часником, необхідно терміново вживати заходів.

У матеріалі "УНІАН" городникам підказали кілька простих методів, які допоможуть урятувати часник від пожовтіння. Ці способи безпечні та не нашкодять рослинам.

Чому жовтіє часник

Жовтіння часнику може бути спричинене кількома причинами. Однією з них є дефіцит азоту в ґрунті, що перешкоджає нормальному зростанню овочів. Перезволоження або, навпаки, недолік вологи також можуть спричинити пожовтіння листя.

Неправильна посадка, надто глибока, може вплинути на доступ кисню до коріння, що призводить до стресу рослини. Часник також може жовтіти через різні хвороби, такі як грибкові інфекції, наприклад, фузаріоз або біла гнилизна.

Погана аерація ґрунту або занадто важкий ґрунт, який ускладнює розвиток коренів, також може бути причиною. Нарешті, різкі зміни температури або несприятливі погодні умови можуть спричинити стрес у рослин, що також проявляється у пожовтінні листя.

Чим обробити часник, щоб він не жовтів

Якщо ви помітили, що овоч почав жовтіти, можна застосувати нашатир. Просто розведіть його у 8 літрах води та обприскайте часник. Єдиний нюанс — робіть це ввечері, коли температура повітря трохи знизиться і буде нижчою за 23-25 градусів.

Також городникам радять використовувати сіль. Її потрібно розбавити в 10 літрах води (близько 250 г) і полити грядку. Після цього зачекайте 10 днів та підгодуйте рослину будь-яким препаратом проти шкідників.

Якщо ви посадили озимий часник і помітили, що навесні він почав жовтіти, то спочатку потрібно пропушити землю, потім вносити підживлення. Візьміть 40 крапель йоду та розведіть у 10 літрах води. Таке добриво стимулюватиме зростання овочів, а також убереже його від різних захворювань.

Раніше "Телеграф" розповідав, як помити полуницю, щоб вона справді була чистою. Ці цікаві лайфхаки знадобляться в сезон полуниці.