Добриво із двох компонентів допоможе збільшити врожай огірків: як його приготувати

Читать на русском
Автор
604
Урожай має порадувати
Урожай має порадувати. Фото freepik.com

Компоненти для добрива можна знайти на кухні

Купити свіжі огірки в магазині будь-якої пори року вже давно не проблема. Але вони не зрівняються до смаку з вирощеними на власній грядці.

Як відомо, один із секретів догляду за цими овочами — регулярне підживлення. При чому хороше добриво можливо вже стоїть у холодильнику. Як пишуть "Добрі новини", як підживлення для огірків підходить кефір.

Як підгодовувати огірки кефіром

Стверджується, що кефір не тільки стимулює кущі огірків до зростання, але й може захистити плоди від хвороб, грибків та комах-шкідників. Крім того, кисломолочний напій скорочує кількість пустоцвітів, що добре позначається на врожайності рослини.

Кефір рекомендується змішувати з медом, оскільки він доброчинно впливає на утворення зав’язей.

1 літр кефіру необхідно змішати з 1 літром чистої води та додати столову ложку меду. Усі інгредієнти потрібно добре перемішати та залишити на кілька годин. Потім розчин необхідно розбавити 20 л води. Поливати огірки необхідно з розрахунку 1 л кефірно-огіркового розчину на один кущ.

Раніше "Телеграф" розповідав, що чорнобривці рекомендую саджати на грядках з овочами. Виявляється, ці красиві квіти здатні покращувати склад та якість ґрунту.