Можуть з’явитись подряпини: не протирайте екран смартфона цими засобами

Читать на русском
Автор
Чим не можна протирати екран смартфона Новина оновлена 07 червня 2024, 11:49
Чим не можна протирати екран смартфона. Фото itech.co.ua

Є ризик отримати пошкодження захисного покриття

Смартфон – це річ, на якій накопичується безліч бактерій та бруду, тому його необхідно регулярно очищати. Однак не всі засоби підходять для цього і деякі можуть навіть пошкодити пристрій.

У матеріалі "РБК-Україна" експерти розповіли, чим не можна протирати смартфон, щоб не зашкодити дисплею. Краще дотримуватися цих порад, щоб гаджет залишався у робочому стані.

Чим не можна протирати екран смартфона

Паперові рушники

На перший погляд, може здатися, що це безпечний засіб, який підходить для протирання екрана смартфона. Однак паперові серветки використовувати не можна, вони залишають волокна на дисплеї й можуть подряпати ваш екран. Краще використовувати м’якшу тканину.

Рідина для очищення вікон

Така рідина містить агресивні хімічні речовини, які можуть пошкодити захисне покриття смартфона. Використання такого засобу може спровокувати появу подряпин на поверхні екрана.

Засіб для зняття макіяжу

У складі цього засобу є агресивні речовини, зокрема спирт, який не можна використовувати для чищення екрана гаджета. Але багато користувачів роблять цю помилку. Припиніть так робити, якщо не хочете отримати пошкодження.

Футболка або джинси

Деякі власники смартфонів не сильно морочаться і протирають екран своїм одягом. Але слід пам’ятати, що джинси мають грубу текстуру і можуть спричинити появу подряпин. Щільними футболками краще не витирати екран, з цієї ж причини.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зарядити смартфон, якщо немає електроенергії. Ми назвали найдієвіші методи.