20 хвилин і ви з інтернетом: як зробити повербанк для роутера, якщо діють відключення світла

Читать на русском
Автор
1842
Роутер Новина оновлена 07 червня 2024, 11:56
Роутер. Фото Відкриті джерела

Донором стане автомобіль

Якщо під час відключення світла роздати інтернет з телефону не вдалось, то можна спробувати зробити повербанк для роутера. Інтернет від провайдера має більш надійний та чіткий зв'язок, якщо в його офісі не будуть діяти графіки відключення електроенергії.

Для створення повербанку в домашніх умовах вам знадобиться автомобільний акумулятор, дроти, затискачі "крокодили" та штекери для роутера. Як його правильно зробити, ділиться MC.today.

Потужність автомобільного акумулятора становить 12 вольт, чого достатньо для живлення роутера, але спочатку переконайтеся, що він розрахований саме на цю напругу.

Крім того, зверніть увагу, чи використовуєте ви оптоволоконним з’єднанням. Не рекомендується підключати квартиру через кручені пари. Зараз провайдери пропонують послуги GPON, які працюють навіть за відсутності світла.

Для підключення потрібно скористатися затискачем "крокодил". Далі потрібно вкрутити до них дроти й припаяти штекери. Вони однакові для роутерів і блоків GPON і коштують 15 гривень за одну штуку. Перевірте полярність мультиметром, щоб не переплутати плюс і мінус.

Необхідно увімкнути 2 пристрої, щоб роздати Wi-Fi від роутера на телефони або ноутбуки. У випадку підключення лише 1 пристрою, достатньо лише живити GPON, куди надходить оптоволокно, і від якого ви вже виводите дріт до ноутбука.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як зарядити смартфон, коли немає електроенергії.