Чим підгодувати смородину у червні: це необхідно для рясного врожаю

Читати російською
Автор

Натуральний засіб допоможе значно збільшити врожай смородини

Смородину цінують за її неповторний смак у соках, джемах, желе, пирогах та інших десертах. Також вона багата на вітамін С. Щоб кущі смородини залишалися здоровими і давали хороший урожай, варто їх удобрювати. Це важливо робити як до вегетації, так і під час зростання плодів.

Підживлення смородини – коли починати та як проводити

Своєчасне внесення добрив подвоює врожайність та гарантує здоровий розвиток смородини. Підживлення проводять залежно від стадії зростання.

Перед вегетацією смородину необхідно підгодувати азотом, щоб підтримати зростання зеленої маси.

Друге підживлення проводиться у фазу посиленого росту та цвітіння кущів. У цей час використовують засоби, багаті на фосфор і калій, які гарантують правильний розвиток квітів і впливають на рясне плодоношення.

Після збирання врожаю смородину також потрібно підгодувати. Саме тоді вносять препарати калію. Це допоможе рослині пережити несприятливі, холодні місяці.

Чим удобрювати смородину у червні

У перший місяць літа кущі смородини можна підгодувати золою. Просто розкидайте її під рослиною, а потім полийте. Для білої та червоної смородини використовуйте по 200 г добрива, для чорної – близько 100-150 г.

Зола містить магній, калій, кальцій та інші речовини, що сприяють рясному врожаю.

Раніше "Телеграф" розповідав, як боротися зі шкідниками на полуниці. Жуків-довгоносиків можна вигнати народними способами.