Як впоратися з неприємним запахом ніг влітку: прості та доступні способи

Читать на русском
Автор
607
Неприємний запах – популярна літня проблема
Неприємний запах – популярна літня проблема. Фото Pexels

Як прибрати запах ніг у домашніх умовах

Неприємний запах ніг — одна з найпоширеніших літніх проблем, адже у спеку ноги особливо сильно пітніють. Також неприємність може виникнути через невідповідне взуття або розвиток грибкової інфекції.

Раніше ми ділилися лайфхаком, який допоможе позбавитися запаху поту без використання дезодоранту. Тепер разом з Dziennikzachodni розповімо, як усунути проблему з неприємним запахом ніг.

Прості способи усунути неприємний запах ніг

Насамперед дотримуйтесь регулярної гігієни ніг. Мийте ноги водою з милом вранці та ввечері, а також протягом дня за потреби. Пам’ятайте, що вони вимагають більш ретельного чищення, якщо ви ходите вулицею у відкритому взутті, або вдома босоніж. Увечері варто мити ноги щіткою з м’якою щетиною, яка збереже їхню свіжість і одночасно зробить масаж, стимулюючи тим самим кровообіг.

Ви можете ходити босоніж у себе вдома, на пляжі, травою або взагалі на відкритому повітрі. Але намагайтеся не робити цього в роздягальнях, саунах, басейнах, спортзалах. Також не розраховуйте на стерильність килимів у готельних номерах та ванних кімнатах.

Носіть бавовняні шкарпетки. Бавовна — це натуральний матеріал, який не сприяє зростанню бактерій, що стають причиною неприємного запаху. У таких шкарпетках ноги значно менше потіють. А це ще одна умова, яка допомагає запобігти появі неприємних запахів.

Впоратися з проблемою неприємного запаху ніг допоможуть ванни з додаванням ефірної олії чайного дерева, або відваром кори дуба, розмарину чи шавлії.

Обережно використовуйте шматкове мило, оскільки воно має лужний pH, тоді як здорова шкіра має трохи кислий рівень, що, серед іншого, захищає її проти інфекцій.

Після кожного миття ретельно витирайте ноги між пальцями. Дуже важливо, щоб у кожного члена сім’ї був свій рушник для ніг.

Якщо вам не з чуток знайома проблема неприємного запаху ніг, ретельно сушіть взуття після носіння. По можливості виймайте устілки. А якщо ви сильно потієте протягом дня, міняйте протягом дня шкарпетки на свіжі.

Регулярно перевіряйте стан шкіри на ногах, особливо між пальцями та навколо нігтів. Саме у цих місцях найчастіше видно зміни, пов’язані з розвитком грибка.

Раніше "Телеграф" розповідав, як швидко позбутися небажаних ароматів у будинку. Освіжити повітря допоможуть найпопулярніші продукти.