У квартирі стане прохолодніше й без кондиціонера: недорогий спосіб урятуватися від спеки

Читать на русском
Автор
10553
Сонце не так сильно нагріватиме кімнати
Сонце не так сильно нагріватиме кімнати. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Простий лайфхак, щоб охолодити квартиру влітку

У сильну спеку та за умови постійних відключень електрики доводиться шукати альтернативу кондиціонерам. Трохи знизити температуру в кімнатах і зберегти прохолоду допоможе махровий рушник. Але це не єдиний засіб. Охолодити квартиру хоча б на кілька градусів без кондиціонера можна за допомогою термоковдри.

Як використовувати термоковдру під час спеки

Термоковдру, яку можна купити в аптеці та на маркетплейсах, часто називають рятувальною ковдрою. Вона призначена для того, щоб захистити тіло від охолодження та перегріву. Виріб являє собою шматок металізованої фольги із золотою та срібною сторонами. Якщо потрібно зігрітися, то срібна сторона ковдри повинна прилягати до тіла, а якщо потрібно охолодити тіло, слід використовувати золоту сторону.

Якщо необхідно, щоб влітку у приміщенні була комфортна температура, прикріпіть до вікна термоковдру. Блискуча поверхня фольги відображатиме сонячне світло та ефективно знижуватиме високу температуру всередині приміщення.

Пам’ятайте, що термоковдра двостороння. Квартира перестане нагріватися, коли золота сторона буде звернена всередину квартири.

Як прикріпити термоковдру до вікна

Знадобиться термоковдра, двостороння липка стрічка, ніж, олівець та лінійка.

1. Виміряйте розмір шибок.

2. Позначте отримані розміри на поверхні ковдри та обведіть олівцем поверхню, яку ви хочете вирізати.

3. Підкладіть товстий картон або широку дошку під фольгу і ножем точно обріжте фольгу до потрібного розміру. Працюйте обережно, щоб не порвати зрізаний край.

4. У кутах скла із зовнішнього боку вікна приклейте 2-сантиметрові шматочки двостороннього скотчу.

5. Прикріпіть добре натягнуті шматки фольги до шибки. Золота сторона фольги має бути звернена всередину квартири.

Термоковдра в середньому коштує від 50 до 100 гривень. Тож це не тільки простий, а ще й недорогий спосіб створити комфортне середовище у квартирі у спеку.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим можна замінити холодильник під час блекаутів. А також ділився керівництвом з виготовлення свічки своїми руками.