Ви уникнете цього: як позбутися безглуздих суперечок у відносинах

Читать на русском
Автор
Стосунки значно покращаться Новина оновлена 05 липня 2024, 15:04
Стосунки значно покращаться. Фото pixabay.com

Намагайтеся прислухатися до партнера

Тільки починаючи зустрічатись, партнери, як правило, підбирають слова та намагаються продемонструвати свої найкращі риси. А з часом уже можуть виникати певні непорозуміння та суперечки.

Так само як існують деякі поради, що допоможуть пожвавити стосунки, існують й методики уникати зайвих непорозумінь. Які саме — йдеться на порталі "Brides".

Як уникати суперечок у парі

Припиніть боротьбу за лідерство

Від цієї звички позбутися не просто, однак варто хоча б спробувати це зробити. На думку психологів, більшість марних сварок зводиться до бажання довести нашому партнерові, що він неправий або не розуміє ситуації, тому що він не виконує те, що інший очікує від нього. Замість того, щоб конфліктувати через це, краще без агресії пояснити, що саме ви хочете і чому це має значення для вас.

Перед тим, як сказати щось погане, зробіть глибокий вдих

Затамувавши подих, у вас з'являється можливість задуматися, чому ви хочете висловити негативні думки. За дослідженнями психологів, ми часто висловлюємо негатив через власне відчуття образи і бажання відповідати взаємністю. Тобто це відображає наше прагнення того, аби партнер зрозумів наше почуття. Однак насправді розмова дозволяє досягти цього без суперечок.

Говоріть про свої почуття

У ході суперечки легко потрапити в пастку обвинувачень партнера в усьому. Замість того, щоб наголошувати на тому, що, на вашу думку, він зробив неправильно, фокусуйтесь на своїх емоціях.

Прислухайтеся до партнера

Важливо не лише думати про те, що саме ви маєте сказати, але й уважно вислуховувати. Добра альтернатива припущенням — ставити запитання та уважно слухати відповіді. Тому варто намагатися враховувати досвід вашого партнера, особливо його переконання, не переконуючись у його об'єктивній правдивості або обґрунтованості.

Раніше ми писали, які знаки Зодіаку уникають романтичних стосунків. Вони бояться кохання як вогню.