Замінить засоби для прибирання: багато хто і не здогадуються про ці властивості косметики

Читать на русском
Автор
Косметика може приносити користь не тільки для тіла
Косметика може приносити користь не тільки для тіла. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Засоби для догляду за шкірою допоможуть навести лад у будинку

Процес прибирання в будинку проходить набагато простіше, якщо під рукою є миючі засоби, які без особливих зусиль допоможуть видалити бруд. Однак іноді трапляється, що якогось засобу не вистачає. У такому випадку зробити прибирання допоможуть харчові продукти або косметика. Деякі засоби ніби для цього і були придумані.

Як використовувати косметику для прибирання

Шампунь для волосся, гель для вмивання або піна для ванн допоможуть очистити косметичики та пензлі для макіяжу, випрати речі з делікатних тканин, вимити підлогу та плитку. Шампунь захистить дзеркало та вікна від запотівання.

Невикористану дитяча олію або злегка застарілу олію для волосся також можна використовувати в побуті. Олії для волосся або тіла чудово просочать і збережуть шкіряні поверхні. Цими засобами також можна надати блиск раковині з нержавіючої сталі або алюмінієвому чайнику. Також косметичні олії допоможуть у догляді за меблями з необробленої деревини.

Якщо у вас на поличці у ванній лежить давно забута піна для гоління, використовуйте її іншим, незвичайним способом. Наприклад, протріть цим засобом дзеркала, щоб вони не запітніли. Нанесіть піну на плями від чорнил, рідин або харчових продуктів, а потім виперіть. Забруднення зникнуть.

Духи на спиртовій основі можна використовувати для чищення клавіатури. Парфум можна розпорошувати на фільтр для пилососа, і тоді після прибирання всі кімнати будуть наповнені приємним ароматом.

Жирний крем відмінно підходить для чищення шкіряного взуття, сумок та курток, а також для полірування покритих лаком дерев’яних меблів.

Рідина для зняття лаку також легко видалити фарбу з вікна, чорнильні плями з одягу, змиє клей зі столу та очистить шви у ванній.

Раніше "Телеграф" розповідав, як із користю застосувати залишки твердого мила. Ці лайфхаки спростять господарювання.