Не викидайте залишки твердого мила: як їх можна використовувати

Читать на русском
Автор
1216
Як використовувати залишки твердого мила Новина оновлена 05 червня 2024, 17:03
Як використовувати залишки твердого мила. Фото Freepik

Ці лайфхаки допоможуть спростити життя господаркам

У побуті можуть бути корисні різні речі, включаючи відходи деяких продуктів і залишки твердого мила. Ці, на перший погляд, непотрібні предмети можуть бути відмінними помічниками у повсякденному житті, допомагаючи заощадити гроші та ресурси.

У матеріалі Uaportal розповіли, де можна використовувати маленькі залишки твердого мила. Ці лайфхаки вам знадобляться.

Як використовувати залишки твердого мила

Використовуйте мило, щоб відкрити блискавку на одязі

Якщо блискавка заїла, не варто докладати багато зусиль, щоб її відкрити, адже її можна зламати. Натомість візьміть залишок твердого мила і акуратно протріть зубці блискавки. Мило діє як мастило, полегшуючи рух замку. Після нанесення мила спробуйте кілька разів обережно провести замком вгору та вниз. Якщо блискавка почне рухатися вільніше, продовжуйте акуратно керувати замком до повного усунення заїдання. Коли блискавка запрацює нормально, видаліть надлишки мила із зубців за допомогою м’якої тканини.

Позбавтеся неприємного запаху взуття

Візьміть сухе мило і розріжте його на невеликі шматочки, щоб вони помістилися всередині взуття. Покладіть по одному шматочку мила в кожен кросівок або черевик, рівномірно розподіляючи його. Залишіть взуття з милом на ніч, бажано у приміщенні, яке провітрюється. Мило поглинатиме неприємні запахи й виділятиме свій свіжий аромат. Вранці вийміть мило з взуття та перевірте результат – запах стане помітно менш вираженим або зовсім зникне.

Обробіть укус комара

Шматок сухого мила слід взяти з собою під час прогулянок до лісу чи парку. Якщо вас вкусив комар, просто злегка намочіть шматочок мила і швидко обробіть місце укусу. Мило допоможе заспокоїти шкіру та зменшити свербіж завдяки своїм антисептичним властивостям.

Раніше "Телеграф" розповідав, як використовувати у побуті соняшникову олію. Популярний продукт допоможе і видалити неприємний запах, і випрати рушники.