М’які та ароматні: цих пончиків можна насмажити гору за хвилини
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Дуже простий рецепт пончиків без дріжджів](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/e/36/2b78b0be-83edc04500896576f347facb0bb2636e.jpg?v=6518_1)
Апетитні пончики швидко і просто
Ми розповідали, як дуже смачно посмажити кабачки. Тепер ділимось рецептом чудових пончиків, які можна приготувати навіть без дріжджів — просто на сметані.
Завдяки цьому їх можна насмажити цілу гору дуже швидко. Пончики виходять м’які, ароматні та апетитні. Рецептом поділились на порталі Pixelinform.
Інгредієнти:
- 400 г пшеничного борошна
- 125 г сметани (будь-якої жирності)
- 1 яйце
- 50 г цукру
- 7 г розпушувача
- 250 г соняшникової олії
- 1 щіпка ваніліну
Спосіб приготування:
- У глибокій мисці збийте яйце з цукром і дрібкою солі до однорідної маси. До яєчної суміші додайте 70 мл олії та сметану. Перемішайте.
- Просійте в миску борошно, додайте розпушувач і ванілін. Замісіть однорідне тісто. Воно має бути м'яким, але не липким.
- Викладіть тісто на злегка посипану борошном робочу поверхню і розкачайте в пласт товщиною близько 1 см. За допомогою склянки або формочки для печива виріжте з тіста кружечки.
- У центрі кожного кружечка зробіть отвір за допомогою кришки від пляшки або іншого круглого предмета. Розігрійте олію на сковороді на середньому вогні.
- Обсмажуйте пончики в олії по 2-3 штуки з кожного боку до золотисто-коричневого кольору. Готові пончики викладіть на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир.
Посипте пончики цукровою пудрою або занурте їх у розтоплений шоколад. Також ми ділились рецептом апетитних парових вареників.