Допоки заварюється чай: готуємо хрусткі трубочки з вишнею
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Рецепт хрустких трубочок з вишнею](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/7/85/6745ecbd-4bf4b2c0db92c04f5368d47690e6a857.jpg?v=2668_1)
Перед цим десертом неможливо встояти
Літо — пора смачної випічки з різноманітними свіжими ягодами, яких зараз є вдосталь. Це хороший час для цікавих експериментів на кухні. Раніше ми ділилися рецептом лінивого бісквіту на сковороді, а зараз розповімо, як приготувати хрусткі трубочки, начинені вишнями.
Кислувата вишня, занурена в ніжне та солодке тісто — ідеальне доповнення до чаю чи кави разом із друзями та близькими. Рецепт захочеться повторювати знову та знову, бо це дуже смачно та доволі бюджетно, пише Shuba.life.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне — 1 кг.;
- сметана — 200 г.;
- цукор — 200 г.;
- вершкове масло 73% — 250 г.;
- розпушувач — 12 г;
- ванільний цукор — 10 г;
- вишня — 700 г.;
- цукрова пудра — 30 г.;
- соняшникова олія — 20 г.
Спосіб приготування
- Насамперед просійте борошно та покладіть його у місткість. Тоді додайте туди масло, сметану, цукор, розпушувач і ванільний цукор. Зробіть зі всіх цих продуктів тісто. Обгорніть харчовою плівкою та поставте в холодильник на пів години.
- Миємо вишні, витягуємо з них кісточки та ставимо в друшляк, щоб використовувати ягоди без соку.
- Поверхню посипте борошном та розкачайте на ній тісто. Тоді поріжте його на прямокутники, поставте кілька вишень та загортайте тісто у форму трубочок. Важливо — ретельно поєднати кінці, щоб начинка не виповзала.
- Форму для випікання треба помастити олією та обгорнути пергаментним папером. Трубочки викладаємо на деко місцем з'єднання донизу. Ставимо пекти наші трубочки в духовку на 180°C приблизно 30-40 хвилин. Тоді посипаємо їх цукровою пудрою і подаємо на стіл. Смачного!
Раніше "Телеграф" писав, як приготувати вівсянку без варіння з вишнею та мигдалем. Такий рецепт буде особливо актуальним на випадок блекауту.