Як зробити свічку своїми руками під час відключення світла: ці предмети ви бачите кожного дня

Читать на русском
Автор
Свічка Новина оновлена 03 червня 2024, 13:12
Свічка. Фото Pixabay

Зробити її дуже легко

Під час відключення світла, коли закінчився заряд ліхтарика або вдома більше немає свічок, вам точно допоможе лайфхак з милом та картоплею. Для створення свічки з цих матеріалів знадобляться предмети, які точно можна знайти вдома.

Ці дві свічки мають різні методи виготовлення, але свою функцію вони виконують на всі 100%. Про лайфхаки розповідає "Еко Район".

Що потрібно взяти, аби зробити свічку з картоплі

Спочатку у піалу налити олію, потім у картоплині вирізати дно і верх. Взяти ніж або будь-який інший гострий предмет і зробити наскрізний отвір.

Після цього промащений олією джгутик з ганчірки, ниток чи бинта протягти через отвір і покласти картоплину в піалу з олією. Залишилось тільки підпалити зверху кінчик ґнота.

""Бабусин каганець" дає багато кіптяви, але яке-не-яке світло. Все одно краще, ніж з рашистами", — пояснюють на сайті.

Як зробити свічку з мила

Предмети для виготовлення домашнього джерела світла:

  • 1 шматок мила (підійде як господарське, так і звичайне, косметичне);
  • столовий оцет;
  • вода;
  • товста бавовняна нитка.

Взяти мило і подрібнити його за допомогою ножу чи терки. Помістити у каструлю і налити води так, аби вона покрила мильну стружку. Потім почекати, поки вода нагріється і постійно помішувати стружку до розчинення.

Взяти рушник, зняти каструлю з вогню та влити оцет. Має утворитись густа біла маса (стеарин). Нехай вона охолоне, але потім треба її дістати з місткості та поламати на шматки.

Деякі зі шматків треба розтопити й у завчасно підготовлену місткість зі ґнотом та цвяхом залити масу. Залишилось почекати, поки вона охолоне.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про як отримати окріп без світла.