Є свої секрети: як правильно провітрювати житло влітку

Читать на русском
Автор
Коли на вулиці літо, а кондиціонера немає допоможе правильне провітрювання
Коли на вулиці літо, а кондиціонера немає допоможе правильне провітрювання. Фото Колаж "Телеграф"

Провітрювати потрібно кожен день

Як і у весняного провітрювання квартири чи будинку, у літнього є свої хитрощі та секрети. Головне — впустити в приміщення свіже повітря, а не розпечене від сонця.

Правильна вентиляція будинку влітку має важливе значення для підтримки комфортного та здорового клімату в помешканні. "Телеграф" зібрав три принципи, які допоможуть зробити провітрювання влітку максимально ефективним.

Система провітрювання

Ударна вентиляція

Відкрийте всі вікна навстіж на 5-10 хвилин. Цей спосіб забезпечує швидкий обмін повітря без значного підвищення температури в приміщенні. Відкрийте всі вікна та двері, а потім знову закрийте їх, щоб підтримувати температуру в квартирі.

Перехресна вентиляція

Відкрийте вікна та двері з протилежних сторін — це створює протяг, який допомагає швидко та ефективно охолоджувати приміщення.

Час провітрювання

Провітрюйте в прохолодні години: відкривайте вікна та двері вранці та ввечері, коли температура нижча. Це дозволяє більш прохолодному повітрю надходити в будинок, а теплому – виходити.

Захист від сонця

Використовуйте захист від сонця: закрийте жалюзі або наклейте світловідбиваючу плівку на вікнах, які виходять на сонячну сторону, щоб запобігти нагріванню приміщення прямими сонячними променями. Це допомагає підтримувати прохолоду у приміщенні.

Раніше "Телеграф" розповідав, як швидко та ефективно охолодитися на ніч, щоб сон був комфортнішим. Один з лайфхаків для приємного засинання — покласти наволочку та простирадло в морозилку на кілька хвилин.