Цей десерт стане улюбленим для ваших дітей: рецепт смаколика з полуниці та желатину
- Автор
- Дата публікації
Читати російською
- Автор
Спробуйте приготувати цей десерт — і ви захочете куштувати його щодня
Цей десерт з полуниці на желатині — ідеальний варіант для літа. Він не надто солодкий, подається холодним і неймовірно смачний. Раніше ми ділилися рецептом желе з полуниці, а тепер розповідаємо, як приготувати ідеальний десерт з цієї соковитої ягоди.
На смак він виходить дуже ніжний і в міру солодкий. Рецептом поділилися на порталі "1 хвилина".
Як приготувати десерт з полуниці на желатині
Інгредієнти:
- полуниця – 400 г;
- вода – 4 ст. л.;
- желатин – 1 ст. л.;
- цукор – 40-60 г;
Для сметанної маси:
- сметана – 300 мл;
- згущене молоко – 100-150 г;
- желатин – 1 ст. л.;
- вода – 4 ст. л.;
- цукор – 40-60 г;
Спосіб приготування:
- Для полуничної маси висипаємо у глибоку тарілку желатин, додаємо холодну воду і перемішуємо. Залишаємо для набухання.
- Полуницю ретельно промиваємо і просушуємо. Перекладаємо в чашу блендера і збиваємо до однорідної маси, яка схожа на консистенцію пюре. Додаємо цукор і знову збиваємо.
- Полуничну масу переливаємо в каструлю і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння. Кип’ятимо 1-2 хвилини, помішуючи. Забираємо каструлю з вогню і залишаємо холонути. Маса повинна бути теплою.
- Желатин, який набухнув, змішуємо з теплою полуничною масою. Тару, в якій буде зберігатися десерт, ставимо під нахилом і заповнюємо її полуничним пюре. Ставимо у холодильник.
- Для сметанної маси розводимо в теплій воді желатин. Залишаємо набухати.
- В окремій тарілці змішуємо сметану і згущене молоко. Збиваємо міксером.
- Желатин розтоплюємо на водяній бані і додаємо його до сметанної маси. Збиваємо знову міксером. Цю суміш переливаємо у склянки з полуницею. Залишаємо у холодильнику на 2-3 години. Смачного!
Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати полуничну галету з сиром. Це не просто десерт, це справжня кулінарна магія, яка подарує вам незабутні емоції та смакові враження.