Виходять пухкими та соковитими: рецепт парових вареників з ягодами

Читать на русском
Автор
Неймовірно смачні та ароматні
Неймовірно смачні та ароматні. Фото 1000.menu

Чудова літня страва, що урізноманітнить щоденне меню

Напевно кожному в дитинстві мама чи бабуся готували смачнющі вареники з полуницею або вишнею в сезон. Як смачно було їсти їх забігши на кілька хвилин додому після прогулянки з друзями, щоб потім знову побігти гуляти до ночі!

Цю смакоту із присмаком ностальгії можна приготувати сьогодні вдома. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "yuliia.senych".

Як приготувати вареники з ягодами

Інгредієнти на 22 шт.:

  • кефір – 250 мл;
  • сіль – дрібка;
  • борошно – 300 г;

Інгредієнти для начинки:

  • полуниця – 100 г;
  • вишня – 100 г;
  • цукор – за смаком;
  • крохмаль – 1 ч. л.;
  • вершкове масло для змащення;

Спосіб приготування:

  1. До ледь теплого кефіру додати сіль та соду.
  2. Змішати з борошном та просіяти до кефіру.
  3. Протягом 2-3 хвилини замішувати мʼяке та трішки липкувате тісто.
  4. Накрити тісто харчовою плівкою та залишити на 15 хвилин.
  5. Ягоди промити від бруду, з вишні дістати кісточку.
  6. Полуницю нарізати на невеликі шматочки.
  7. В окремій мисці змішати цукор та крохмаль.
  8. Тісто обімнуть та розкотити в пласт середньої товщини.
  9. Вирізати стаканом кола середнього діаметра (~6 см).
  10. Викласти в кружечка начинку, посипаємо цукром з крохмалем та добре защипнути краї.
  11. Викласти вареники на дощечку, присипану борошном.
  12. Налити в каструлю 1/3 води.
  13. Зверху викласти марлю та обмотати мотузкою, щоб марля була гарно натягнута.
  14. Довести воду до кипіння та збризнути водою марлю.
  15. Викласти вареники, накрити кришкою та варити протягом 6 хв.
  16. Готові вареники змастити вершковим маслом і посипати цукром.

Раніше ми писали, як приготувати полуничні кульки. Такий десерт із задоволенням приготують, а потім з'їдять діти.