Виходять пухкими та соковитими: рецепт парових вареників з ягодами
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Неймовірно смачні та ароматні](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/3/bc/7cc26838-eca02b3e83ec7e9f0a06bf893e9debc3.jpg?v=9413_1)
Чудова літня страва, що урізноманітнить щоденне меню
Напевно кожному в дитинстві мама чи бабуся готували смачнющі вареники з полуницею або вишнею в сезон. Як смачно було їсти їх забігши на кілька хвилин додому після прогулянки з друзями, щоб потім знову побігти гуляти до ночі!
Цю смакоту із присмаком ностальгії можна приготувати сьогодні вдома. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "yuliia.senych".
Як приготувати вареники з ягодами
Інгредієнти на 22 шт.:
- кефір – 250 мл;
- сіль – дрібка;
- борошно – 300 г;
Інгредієнти для начинки:
- полуниця – 100 г;
- вишня – 100 г;
- цукор – за смаком;
- крохмаль – 1 ч. л.;
- вершкове масло для змащення;
Спосіб приготування:
- До ледь теплого кефіру додати сіль та соду.
- Змішати з борошном та просіяти до кефіру.
- Протягом 2-3 хвилини замішувати мʼяке та трішки липкувате тісто.
- Накрити тісто харчовою плівкою та залишити на 15 хвилин.
- Ягоди промити від бруду, з вишні дістати кісточку.
- Полуницю нарізати на невеликі шматочки.
- В окремій мисці змішати цукор та крохмаль.
- Тісто обімнуть та розкотити в пласт середньої товщини.
- Вирізати стаканом кола середнього діаметра (~6 см).
- Викласти в кружечка начинку, посипаємо цукром з крохмалем та добре защипнути краї.
- Викласти вареники на дощечку, присипану борошном.
- Налити в каструлю 1/3 води.
- Зверху викласти марлю та обмотати мотузкою, щоб марля була гарно натягнута.
- Довести воду до кипіння та збризнути водою марлю.
- Викласти вареники, накрити кришкою та варити протягом 6 хв.
- Готові вареники змастити вершковим маслом і посипати цукром.
Раніше ми писали, як приготувати полуничні кульки. Такий десерт із задоволенням приготують, а потім з'їдять діти.