Заміокулькас оживе й випустить нові гілки: ось яким розчином його потрібно поливати

Читати російською
Автор

Домашнє добриво допоможе підтримати та відновити квітку

Заміокулькас — відносно проста у вирощуванні рослина. Його ще називають "квіткою для забудькуватих людей". Це через те, що замиокулькас не вимагає спеціалізованого і складного догляду. Рослина належить до сімейства сукулентних, має здатність накопичувати воду у своєму листі та кореневищі. Тому заміокулькас приживається навіть у тих людей, які забувають поливати квіти.

Попри невибагливість заміокулькас все ж таки періодично потребує добрив. Приготувати поживний розчин для цієї квітки можна самостійно. Для цього знадобиться шкірка граната. Після його застосування листя заміокулькаса стану більш насиченим і рослина випустить нові пагони.

Рецепт добрива для заміокулькаса

Висушіть шкірку граната на сонці або в духовці. Подрібніть її в блендері та пересипте в банку. Для приготування поживного розчину необхідно три столові ложки гранатового порошку, склянка води та половина чайної ложки солі. Все треба ретельно перемішати та залишити приблизно на 24 години. Потім перелийте суміш у пульверизатор і раз на місяць ретельно обприскуйте ґрунт, у якому росте заміокулькас.

Завдяки елементам, що містяться в шкірці гранату, таким як кальцій, калій та фосфор, рослина швидко оживе і незабаром на ній з’являться нові пагони.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим підгодувати орхідею для пишного цвітіння. Для цієї квітки відмінно підходять добрива з яєчної шкаралупи та молока.