Заміокулькас оживе й випустить нові гілки: ось яким розчином його потрібно поливати

Читать на русском
Автор
897
Заміокулькас вибирають для прикраси свого будинку чи квартири
Заміокулькас вибирають для прикраси свого будинку чи квартири. Фото Pexels

Домашнє добриво допоможе підтримати та відновити квітку

Заміокулькас — відносно проста у вирощуванні рослина. Його ще називають "квіткою для забудькуватих людей". Це через те, що замиокулькас не вимагає спеціалізованого і складного догляду. Рослина належить до сімейства сукулентних, має здатність накопичувати воду у своєму листі та кореневищі. Тому заміокулькас приживається навіть у тих людей, які забувають поливати квіти.

Попри невибагливість заміокулькас все ж таки періодично потребує добрив. Приготувати поживний розчин для цієї квітки можна самостійно. Для цього знадобиться шкірка граната. Після його застосування листя заміокулькаса стану більш насиченим і рослина випустить нові пагони.

Рецепт добрива для заміокулькаса

Висушіть шкірку граната на сонці або в духовці. Подрібніть її в блендері та пересипте в банку. Для приготування поживного розчину необхідно три столові ложки гранатового порошку, склянка води та половина чайної ложки солі. Все треба ретельно перемішати та залишити приблизно на 24 години. Потім перелийте суміш у пульверизатор і раз на місяць ретельно обприскуйте ґрунт, у якому росте заміокулькас.

Завдяки елементам, що містяться в шкірці гранату, таким як кальцій, калій та фосфор, рослина швидко оживе і незабаром на ній з’являться нові пагони.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим підгодувати орхідею для пишного цвітіння. Для цієї квітки відмінно підходять добрива з яєчної шкаралупи та молока.