Спритний трюк для усунення засмічення в душі: ці помічники завжди є під рукою

Читать на русском
Автор
Засмічений стік – поширена проблема
Засмічений стік – поширена проблема

Усунути засмічення варто на ранній стадії

Якщо під час прийняття душу ви помітили, що вода починає накопичуватися в душовому піддоні або ванній, швидше за все засмічена каналізація. Засмічення потрібно швидко розблокувати, адже тільки тоді комфортне користування ванною знову стане можливим.

Якщо засмічення виявлено на ранній стадії, боротися з ним досить просто, як і з цвіллю на герметику. Якщо затягнути з усуненням проблеми, злив буде повністю перекрито і вода взагалі не зможе потрапити у каналізацію. Тоді доведеться кликати на допомогу сантехніка. Тому розглянемо, як усунути засмічення на ранній стадії за допомогою підручних засобів.

Чим у домашніх умовах почистити злив

Перед початком роботи закип’ятіть воду. Вилийте гарячу воду, але не окріп прямо в злив. Цю процедуру можна виконувати тільки в тому випадку, якщо засмічення не дуже велике і вода все ще просочується вниз.

Гаряча вода повинна остаточно розчинити та змити залишки мила, зубної пасти та інших косметичних засобів.

Потім відміряйте три столові ложки харчової соди й висипте її в слив, а потім залийте склянкою оцту. У цей момент утворюється піна. Так і має бути. Це ознака того, що суміш почала діяти. Приблизно через 40 хвилин можна промити поверхню гарячою водою. Після цього проблем із попаданням води у каналізаційну систему бути не повинно.

Раніше "Телеграф" ділився незвичайним лайфхаком із прибирання будинку. Виявляється, для миття підлоги на кухні можна використовувати борошно.