Чим очистити герметик у ванній кімнаті: елементарний лайфхак з підручним засобом

Читать на русском
Автор
Грибок на герметику у ванній — джерело проблем, чистота — запорука здоров’я
Грибок на герметику у ванній — джерело проблем, чистота — запорука здоров’я. Фото Freepik

Ми підкажемо, що вбиває чорну плісняву у ванній

Цвіль може вражати різні поверхні в будинку, включаючи силіконовий герметик у ванній або душовій кабіні. Цей грибок може бути не лише неприємним видовищем, а й джерелом алергічних реакцій та проблем зі здоров’ям. Проте впоратися з цим можна без використання хімічних засобів, як і забрати жирний наліт на кухні.

Для очищення герметика від плісняви можна скористатися простим, але ефективним лайфхаком. Розглянемо цей метод.

Чим прибрати грибок у ванній — покроково

Вам знадобиться:

  • звичайний столовий оцет;
  • вода;
  • розпилювач;
  • старі зубні щітки.

Почніть з приготування розчину з рівних частин оцту та води. Змішайте їх і налийте у пляшку з розпилювачем.

Нанесіть отриману рідину на герметик і залиште на 10 хвилин. За цей час оцет знищить грибок. Потім видаліть залишки цвілі старою зубною щіткою. Зрештою, промийте герметик чистою водою, видаляючи всі забруднення.

Цей лайфхак допоможе вам легко та без зайвих зусиль очистити герметик від плісняви. Перевага цього методу в тому, що для нього не потрібне використання побутової хімії, а основний компонент — оцет — завжди під рукою на вашій кухні.

Не забувайте витирати поверхні після відвідування ванної, а також регулярно провітрювати приміщення або зовсім тримати двері відкритими. Чорна пліснява з’являється від нестачі вентиляції та підвищеної вологості.

Раніше "Телеграф" писав, як правильно провітрювати житло влітку. Виявляється, не все так просто — навіть у цій нехитрій справі є свої секрети.