Шкаралупа відокремиться легко: що варто додати у воду під час варіння яєць

Читать на русском
Автор
Свіжі яйця важко чистити
Свіжі яйця важко чистити. Фото Pexels

Лайфхаки допоможуть швидко та легко зняти шкаралупу з яєць

Зварене круто або некруто яйце — поживний і повноцінний сніданок. Також варені яйця використовуються для приготування смачних та незвичайних салатів. Але при їх очищенні іноді доводиться стикатися з проблемою – шкаралупа свіжих яєць не відокремлюється від білка та ламається.

Але є способи прискорити це завдання. Просто додайте при варінні яєць популярний продукт, який є у кожному будинку.

Швидкий спосіб почистити яйце

У мережі немає браку ідей, як полегшити повсякденні обов’язки. У профілі Instagram 5.min.crafts демонструється лайфхак, завдяки якому варене яйце очиститься без зусиль.

У каструлю з водою, в якій варяться яйця, слід додати кілька скибочок лимона. Через кілька хвилин необхідно дістати яйця з води та акуратно вдарити по шкаралупі. Вона повинна розділитись на дві частини, які можна буде легко видалити з білка.

Також у мережі рекомендують після приготування помістити яйце у склянку та залити холодною водою. Потім енергійно струсити вміст судини протягом кількох секунд. Найкраще це робити над раковиною, оскільки більшість води може вилитися. Через деякий час шкаралупа повинна легко відокремитися від яйця.

Раніше "Телеграф" ділився незвичайним лайфхаком для збирання. Виявляється перед підмітанням віник варто змащувати лимонним соком.