Не потрібний ні оцет, ні сода: цей спосіб ефективно прочистить труби від засмічення

Читать на русском
Автор
2736
Як прочистити засмічення в трубах Новина оновлена 01 червня 2024, 16:35
Як прочистити засмічення в трубах. Фото veseldom.com

Для цього способу знадобиться копійчаний засіб

На кухні та у ванній кімнаті часто можна зіткнутися з проблемою засмічення в трубах, що викликає неприємні запахи й ускладнює використання сантехніки. Ці засмічення можуть бути спричинені накопиченням жиру, залишків їжі або волосся. Однак існує простий лайфхак, який допоможе швидко та ефективно вирішити цю проблему.

У матеріалі Glavred розказано, що позбутися засмічення в трубах допоможе один копійчаний засіб. Але не йдеться про соду чи оцет.

Чому з’являються засмічення у трубах

Засмічення в трубах з’являються з кількох причин, часто пов’язаних з неправильною експлуатацією та накопиченням різних відходів. На кухні основною причиною засмічень є жир та залишки їжі, які накопичуються на стінках труб і з часом створюють щільні пробки.

У ванній засмічення часто виникають через волосся, мило та залишки косметичних засобів, які осідають у трубах і перешкоджають нормальному відтоку води. Неправильне встановлення труб або використання сантехніки також можуть сприяти частим засміченням.

Крім того, мінеральні відкладення із жорсткої води можуть з часом звужувати діаметр труб, що погіршує їх прохідність. Регулярна профілактика та правильне використання сантехніки допоможуть уникнути більшості цих проблем.

Чим швидко пробити засмічення у трубах

Експерти радять застосовувати лимонну кислоту. Її потрібно засипати в зливний отвір (близько 100-150 г), потім закип’ятити літр води й залити його в злив. Залишіть суміш на 30-60 хвилин, щоб лимонна кислота встигла розчинити жири та мінеральні відкладення. Після цього ретельно промийте трубу великою кількістю гарячої води. Цей метод не тільки ефективно усуває засмічення, а й освіжає труби, усуваючи неприємні запахи.

"Телеграф" писав раніше, як застосувати соду у господарстві. Ці лайфхаки точно спростять вам збирання.