Очищаємо засмічення в раковині за 20 хвилин: вам допоможуть два кухонні засоби

Читать на русском
Автор
Як швидко усунути засмічення в раковині Новина оновлена 21 травня 2024, 17:53
Як швидко усунути засмічення в раковині. Фото Freepik

Очистити засмічення буває досить складним завданням

На кухні іноді можуть виникати неприємні запахи, які потрібно швидко усунути. Часто причиною цього є засмічення у раковині. Але не поспішайте бігти в магазин за дорогими засобами, у вирішенні проблеми можуть допомогти прості кухонні інгредієнти.

У матеріалі Express експерти поділилися з господарками лайфхаком, який допоможе усунути засмічення в раковині лише за 20 хвилин. При цьому ви витратите мінімум зусиль.

Чому засмічується раковина

Раковина на кухні засмічується через накопичення залишків їжі, жиру та інших органічних матеріалів, які потрапляють у слив. Жир, змішуючись із холодною водою, твердіє та прилипає до стінок труб, створюючи липку пробку. Залишки їжі, особливо волокнисті та крохмалисті, застряють у цій пробці, посилюючи засмічення. Також дрібні предмети, такі як кавова гуща та яєчна шкаралупа, можуть накопичуватися в трубах, перешкоджаючи нормальному відтоку води. Згодом це призводить до повного блокування зливу та появи неприємних запахів.

Як швидко усунути засмічення в раковині

Необхідно взяти два простих засоби — укус і соду. Додайте до зливу приблизно пів склянки харчової соди та пів склянки білого оцту. Хімічна реакція між ними почне розкладати органічні матеріали, що спричинили засмічення. Залишіть суміш у сливі на 15-20 хвилин, потім закип’ятіть ще літр води й повільно вилийте його в слив, щоб змити залишки соди та оцту, а також розчинені забруднення. За потреби повторіть процес ще раз. Ці прості кроки допоможуть вам ефективно очистити раковину та позбутися неприємних запахів.

"Телеграф" писав раніше, як застосувати соду у господарстві. Ці лайфхаки точно спростять вам прибирання.