Сарафани, волани, сорочки: топ-9 гарячих трендів суконь цього літа (фото)

Читати російською
Автор

Без красивої сукні неможливо уявити літо

Продовжуємо огляд літніх модних трендів 2024 року, відзначаючи ключові напрямки цього сезону. Сьогодні у центрі нашої уваги незамінний елемент гардероба для будь-якої пори року – сукня.

Літо – це зіркова пора для сукні, коли вона не обтяжена зайвим одягом і може заправляти балом. Український стиліст Матвій Калугін відмітив, які сукні найчастіше зустрічалися в колекціях брендів та на інфлюєнсерах.

Напівприталена сукня з коротким рукавом. Фантастичний силует, який підкреслює талію, робить акцент на плечах та шиї, коригує стегна. Чудово підкреслить S- та A-подібні типи фігур

Сукня з воланами. Делікатна та романтична, підійде для особливих подій.

Сукня-сорочка. Обирайте варіанти з щільної бавовни або суміші з льоном, які не будуть просвічувати. Зверніть увагу на моделі в довжині міді з поясом, вони мають чудовий вигляд практично на усіх фігурах.

Широкий сарафан на бретельках. Універсальний тим, що залежно від стилізації підійде і для пляжної відпустки, і для прогулянки містом.

Трикотажна сукня. Найбільш трендовий формат зараз – сукня у довжині міді з контрастним контуром та на ґудзиках. Дуже сподобається прихильницям інтелектуальної жіночності та old money.

Мереживна сукня. Не для всіх, проте зараз це ледь не найгучніший тренд. Можна обирати як сатинові комбінації з ледь помітним мереживом на декольте, так і довгі, майже прозорі мереживні сукні до підлоги.

Зі спущеними плечима. Зокрема, це трикотажні сукні в міді та максі довжині. Ефектний та сексуальний варіант для особливої події.

На заниженій талії. На такі сукні варто звернути увагу дівчатам із L- та T-подібними фігурами. А ще такі сукні дуже класно комбінуються з лоферами, кедами і навіть трекінговими кросівками.

З вишивкою. Особливо популярними будуть короткі сукні в стилі бохо з ампірною талією, А-силуетним подолом та широкими довгими рукавами.

Раніше український стиліст Альона Сагірова назвала сім актуальних головних уборів літа 2024 року. Цього сезону вони надають образу жіночності, вишуканості та оригінальності.