Усуває наліт і дезінфікує: який засіб ефективно прибирає накип у чайнику

Читать на русском
Автор
Як очистити чайник від накипу Новина оновлена 31 травня 2024, 10:21
Як очистити чайник від накипу. Фото 24tv.ua

Цей засіб підійде для очищення будь-якого чайника

На поверхні посуду з часом накопичується неприємний наліт, створюючи проблеми як зовні, так і функціонально. Особливо чутливим до цього явища виявляється чайник, внутрішня поверхня якого може стати покритою накипом, заважаючи насолоді ароматним чаєм або кавою.

У матеріалі "Апостроф" розказано, за допомогою якого засобу можна швидко та ефективно вирішити проблему з накипом. Цей засіб не є агресивним, тому підійде для чищення будь-якого чайника.

Чому на чайнику з’являється накип

На чайнику часто з’являється накип через вміст у воді мінеральних елементів, таких як кальцій та магній. Коли вода кип’ятиться, ці мінерали залишаються на поверхні чайника та поступово утворюють наліт. Поява накипу може бути пов’язана з використанням води з високим вмістом мінералів або жорсткою водою через використання свердловин або водопровідних систем. Підтримувати чистоту внутрішньої поверхні чайника регулярним видаленням накипу допомагає зберегти його працездатність та продовжити термін його служби.

Як позбавитися від накипу в чайнику

Щоб позбавитися накипу в чайнику за допомогою соди, змішайте засіб (3 столові ложки) і воду (500 мл), достатні для покриття накипу всередині чайника. Нагрійте цю суміш до кипіння і залиште на деякий час, щоб розчин міг діяти.

В ідеалі бажано залишити на 3-5 годин, щоб наліт розм’якшився. Моделі зі спіраллю краще залишати із содою на всю ніч. Після цього ретельно промийте чайник теплою водою, щоб видалити розчин соди та накип. Повторіть процес, якщо це необхідно, поки накип повністю не зникне.

Раніше "Телеграф" розповідав про прості домашні способи, як очистити чайник від накипу. Після цього чай стане смачнішим.