Простіше способу ви не знайдете: як стерилізувати банки в духовці
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Все легко та швидко
Добре влітку — на прилавках багато огірків та помідорів. На зиму ж доводиться запасатися консервованими огірками та помідорами.
Мало який рецепт консервації обходиться без стерилізації банок. Як швидко і просто впоратися з цим процесом, розкажемо разом із "Вікнами".
Простий спосіб стерилізації банок у духовці
Спочатку варто звернути увагу на духовку. Вона обов’язково має бути чистою.
Також перед стерилізацією необхідно ретельно перевірити банки та кришки — вони мають бути цілими, без подряпин та тріщин. Також їх необхідно добре вимити та зняти наклейки.
До речі, кришки стерилізувати лише ті, що закручуються. Гумові в такий спосіб не можна знезаражувати — вони можуть розплавитися.
Перед стерилізацією слід промити теплою водою лист або решітки теплою водою з мийним засобом або содою. На них потрібно поставити чисті банки, поруч потрібно покласти кришки — вони не повинні стикатися.
Двері слід закрити та виставити температуру духовки на 100°C. Банки слід залишити на 20 хвилин.
Через зазначений час необхідно вимкнути духовку і дати банкам відпочити протягом кількох хвилин, після чого дістати їх чистою прихваткою або рушником.
Далі в банки слід відправити консервацію та закрити їх кришками. Банки потрібно перевернути вгору дном, накрити рушником до повного остигання.
Раніше ми розповідали, як правильно заморозити полуницю. Вам це точно знадобиться.