Простіше способу ви не знайдете: як стерилізувати банки в духовці

Читать на русском
Автор
Цей спосіб вам знадобиться
Цей спосіб вам знадобиться. Фото Pixabay

Все легко та швидко

Добре влітку — на прилавках багато огірків та помідорів. На зиму ж доводиться запасатися консервованими огірками та помідорами.

Мало який рецепт консервації обходиться без стерилізації банок. Як швидко і просто впоратися з цим процесом, розкажемо разом із "Вікнами".

Простий спосіб стерилізації банок у духовці

Спочатку варто звернути увагу на духовку. Вона обов’язково має бути чистою.

Також перед стерилізацією необхідно ретельно перевірити банки та кришки — вони мають бути цілими, без подряпин та тріщин. Також їх необхідно добре вимити та зняти наклейки.

До речі, кришки стерилізувати лише ті, що закручуються. Гумові в такий спосіб не можна знезаражувати — вони можуть розплавитися.

Перед стерилізацією слід промити теплою водою лист або решітки теплою водою з мийним засобом або содою. На них потрібно поставити чисті банки, поруч потрібно покласти кришки — вони не повинні стикатися.

Двері слід закрити та виставити температуру духовки на 100°C. Банки слід залишити на 20 хвилин.

Через зазначений час необхідно вимкнути духовку і дати банкам відпочити протягом кількох хвилин, після чого дістати їх чистою прихваткою або рушником.

Далі в банки слід відправити консервацію та закрити їх кришками. Банки потрібно перевернути вгору дном, накрити рушником до повного остигання.

Раніше ми розповідали, як правильно заморозити полуницю. Вам це точно знадобиться.