Схуднути можна і без дієт: як змінити своє меню та звички

Читать на русском
Автор
Рахувати калорії та виснажувати себе у спортзалі не доведеться Новина оновлена 28 червня 2024, 12:41
Рахувати калорії та виснажувати себе у спортзалі не доведеться. Фото Pexels

Прості та ефективні способи стати легшими

Існує думка, що скинути зайву вагу можна лише за допомогою дієт та нескінченних занять у спортзалі. Але досягти втрати ваги можна не докладаючи надзусиль і не мучачи себе обмеженнями. Невеликі зміни в способі життя та звичках можуть допомогти у рятуванні від зайвих кілограмів.

Зібрали рекомендації, які допоможуть без особливих зусиль стати стрункішими без дієт та навантажень.

Вживання води перед їдою може відігравати важливу роль у втраті ваги. Дослідження Бірмінгемського університету показують, що 500 мл води за 30 хвилин до їди може допомогти зменшити вагу, пише Indiatimes. Підтримка водного балансу на належному рівні знижує бажання з'їсти чи випити щось солоденьке.

Збільшення споживання білка може суттєво вплинути на зниження ваги. Відомо, що білок прискорює обмін речовин на 80–100 калорій на день та зменшує почуття голоду. Додавання до раціону курки, риби, креветок, яєць та бобових допоможе довше зберігати почуття ситості та запобігти переїданню.

Вживання клітковини допомагає довше відчувати ситість та знижує загальне споживання калорій. Тому варто додати в раціон фрукти, овочі, цільнозернові та бобові. Вони знизять ймовірність переїдання.

Потрібно ввести собі за правило не відволікатися та насолоджуватися їжею. Ця практика може допомогти розпізнати, коли ми дійсно голодні, а коли ситі, і запобігти переїданню. Крім того, необхідно ретельно пережовувати їжу та не поспішати.

Солодкі напої та закуски містять багато калорій та можуть призвести до збільшення ваги. Вибір більш здорових альтернатив, таких як вода, трав’яний чай чи фрукти скоротить кількість непотрібних калорій та покращить загальний стан здоров’я.

Гарний нічний сон – це більше, ніж просто відпочинок організму. Він має велике значення для схуднення. Нестача сну може порушити роботу гормонів, які контролюють голод та апетит, що призведе до збільшення ваги.

Для зниження ваги та загального стану здоров’я важлива регулярна фізична активність. Необов’язково ходити до спортзалу. Ходьба, їзда велосипедом або навіть танці можуть спалювати калорії та прискорювати метаболізм.

Хронічний стрес може призвести до збільшення ваги, оскільки він спричиняє викид кортизолу, гормону, який підвищує апетит та сприяє накопиченню жиру. Варто знайти для себе способи впоратися зі стресом. Наприклад, за допомогою медитації, йоги чи навіть проведення часу з близькими.

На шляху зниження ваги варто пам’ятати, що це поступовий процес. Невеликі, стійкі зміни ефективніші, ніж радикальні дієти. Акцентуйте на прогресі, яким би незначним він не був. Послідовний підхід до зміни свого способу життя допоможе знизити вагу та надовго зберегти результат.

Раніше "Телеграф" ділився простими прийомами, які допоможуть знайти мотивацію щось робити.

Інформація у цьому матеріалі відповідає останнім науковим дослідженням і не є медичною порадою. Якщо у вас є питання щодо здоров'я, зверніться до лікаря.