Цей салат завжди збирає компліменти: оригінальний літній "Олів'є"

Читать на русском
Автор
Страва виходить ситною, але легкою
Страва виходить ситною, але легкою. Фото lifestyle.segodnya.ua

Чудовий рецепт смачної страви

Ми розповідали, як приготувати салат "Вінельє", що є вишуканішим варіантом класичного "Олів’є". Тепер ділимось літньою варіацією класичного салату.

Завдяки яскравим кольорам свіжих овочів та зелені салат привабливий та апетитний. Він стане справжньою знахідкою для спекотного літнього дня. Рецептом поділились на порталі "Добрі новини".

Інгредієнти:

  • 3 середні картоплини
  • 2 середні моркви
  • 4 яйця
  • 300 г курячого філе (або будь-якого іншого пісного м'яса)
  • 4-5 свіжих огірків
  • 1 банка консервованого горошку (400 г)
  • 1 невелика червона цибуля
  • 3-4 ст. л. майонезу (можна використовувати грецький йогурт або сметану)
  • сіль та перець
  • свіжа зелень

Спосіб приготування:

  1. Картоплю та моркву відваріть у підсоленій воді до м'якості. Остудіть, очистіть і наріжте кубиками.
  2. Яйця відваріть вкруту, остудіть у холодній воді. Зніміть з них шкаралупу, а самі яйця наріжте дрібними кубиками.
  3. Куряче філе відваріть (або використовуйте залишки запеченого/смаженого м'яса), остудіть і наріжте кубиками. Свіжі огірки помийте і наріжте кубиками. Якщо шкірка занадто товста, можна її очистити.
  4. Відкрийте банку консервованого горошку і злийте рідину. Наріжте дрібно червону цибулю.
  5. У великій мисці змішайте всі нарізані інгредієнти, додайте горошок. Додайте майонез, сіль та перець, зелень. Ретельно перемішайте салат.

Найсмачніше їсти його одразу після замішування. Також ми ділились рецептом весняного салату "Нарцис".