Комахи не люблять цих запахів: 3 засоби, які допоможуть їх позбутися у будинку

Читати російською
Автор

Від шкідників у домі є сильні речовини, що відлякують

Влітку ми значно частіше відчиняємо вікна, тож у будинок чи квартиру неминуче потрапляють різні комахи. Вони лазять по всьому приміщенню, залишають сліди та видають неприємні звуки. Деякі натуральні засоби допоможуть подолати цих шкідників. До речі, мошок у приміщенні можна позбутися за допомогою вина.

Авторка контенту про прибирання Анна Луїза з Великобританії поділилась ефективними лайфхаками виведення комах із приміщення. Їх існує три, пише The Mirror.

Перший — розпилювач треба наповнити на половину водою й додати туди 20 крапель олії перцевої м’яти. Комах, а зокрема, павуків відлякує різкий запах рослини. Тому варто обприскати цим засобом місця біля вікон і дверей, закутки кімнат.

Утім, цей спосіб може не підходити для тих, хто має котів чи собак. Бо запах олії перцевої м'яти погано впливає на їхнє здоров'я. Тоді в нагоді стане ще один спосіб. Налийте трохи білого оцту в посудину та поставте в ті місця, де найчастіше скупчуються комахи.

Третій спосіб передбачає використання 10 крапель апельсинової олії, кількох крапель мийного засобу та за бажанням, трохи евкаліптової олії. Все це наливаємо в розпилювач. Наносимо на проблемні місця у квартирі, де з'являються павуки, мошки та інші комахи.

Раніше "Телеграф" писав, чим можна помити посуд, якщо закінчився мийний засіб. Є кілька домашніх засобів, які здатні впоратися з цим завданням.