Чи допоможе мобільний кондиціонер під час відключень світла врятуватись від спеки

Читать на русском
Автор
Чи допоможе мобільний кондиціонер під час відключень світла врятуватись від спеки Новина оновлена 05 червня 2024, 23:46

Мобільний кондиціонер можна назвати альтернативою настінному блоку охолодження, який не поступається "старшому колезі" у потужності та якості охолодження

З настанням теплої пори в Україні, люди почали задумуватись над тим, як врятуватись в будинку чи квартирі від спеки. Якщо у вашій оселі технічно неможливо встановити настінний кондиціонер, це не привід страждати від задухи та спеки. На допомогу може прийти мобільний кондиціонер.

"Телеграф" розповість, що це за техніка, які є плюси та переваги девайсу. А також чи допоможе цей кондиціонер під час відключень світла.

У чому особливість мобільного кондиціонеру

Цей пристрій дійсно рятує, коли монтаж стаціонарного приладу заборонений через історичну цінність фасаду або ж приміщення орендоване. А власники не дають дозволу на монтаж.

Пристрій охолоджує повітря як і настінний девайс, проте не потребує монтажу на стіну. Експерти відмічають, що переносний кондиціонер не поступається настінному за якістю та швидкістю охолодження повітря. Зовні це моноблок зі шлангом для відведення повітря. Проте всередині є всі необхідні складники для зменшення температури повітря: компресор, вентилятор, конденсатор.

При цьому пересувний кондиціонер може охолоджувати повітря локально, саме у тій частині приміщення, де зараз перебуває особа, що дозволяє створити комфортний мікроклімат безпосередньо у місці знаходження, поблизу робочого куточка, або місця відпочинку.

Хоча мобільний пристрій не потребує складного монтажу на стіну, деякі приготування перед запуском провести потрібно. Моноблок встановлюють у кімнаті, а гнучкий повітропровід від нього виводять у вікно, кватирку, вентиляційну шахту. Таким чином кондиціонер виводитиме тепле повітря назовні.

Додатково він фільтрує повітря та очищає його від пилу, а якщо модель має вбудований іонізатор, насичує повітря іонами.

Як і настінні кондиціонери, мобільний кондиціонер потрібно вибирати з урахуванням його технічних характеристик, а саме:

  • потужності;
  • рекомендованої площі обслуговування;
  • рівня шуму;
  • додаткових опцій;
  • репутації виробника.

Основні переваги портативного кондиціонера

По-перше, це власне мобільність. Пристрій на колесах можна пересувати з приміщення до приміщення та охолоджувати повітря там, де це потрібно.

По-друге, можна купити кондиціонер та одразу його встановити й ввімкнути без додаткових узгоджень, скажімо, з власником орендованої площі. Також не потрібно перейматися за відвід дренажної трубки, як у повноцінних спліт-системах.

Деякі моделі не стоятимуть без діла і взимку, бо мають опцію обігріву, вентиляції та очищення повітря. До того ж це стильна кліматична техніка з ергономічним дизайном, яка вдало вписується у будь-який інтерʼєр та не заважає.

Окрім цього, мобільний кондиціонер можна назвати альтернативою настінному блоку охолодження, який не поступається "старшому колезі" у потужності та якості охолодження повітря в оселі чи офісі.

А ось з відключенням світла мобільний кондиціонер навряд чи справиться, адже його, як і звичайний доведеться вмикати в розетку.

Раніше "Телеграф" писав, як вибрати правильний Power Bank для смартфона