Квіти будуть свіжими понад тиждень: що додати у вазу з водою

Читать на русском
Автор
Ці лайфхаки допоможуть зберегти свіжість букету у вазі Новина оновлена 29 травня 2024, 09:40
Ці лайфхаки допоможуть зберегти свіжість букету у вазі. Фото Freepik

Прості способи продовжити життя квітів у вазі

Якщо ви любите живі квіти в домі, то точно хочете, щоб вони стояли у вазі якнайдовше. Є багато порад, як продовжити життя букету, але які з них найефективніші? "Телеграф" вже розповідав, які квіти посадити на клумбі у червні, а сьогодні ділиться лайфхаками, як зберегти квіти у вазі свіжими якомога довше.

Як виявилося, є кілька простих засобів, які продовжать життя букету, пише obozrevatel.com. Пропонуємо дізнатися про них детальніше.

Як продовжити життя квітам у вазі

Зміна води

Квіти люблять чисту свіжу воду, тому у вазі її потрібно міняти кожні 2-3 дні. Це запобігає розмноженню бактерій та грибків, які призводять до в’янення букета. Також при кожній зміні води у вазі необхідно підрізати стебла квітів, щоб рослини могли ефективно поглинати свіжу воду та стояли довше.

Цукор та оцет

Застосування цукру та оцту також може продовжити життя квітам у вазі. Додайте 1-2 столові ложки цукру і кілька крапель оцту у вазу з квітами. Цукор стане для рослин джерелом поживних речовин, а оцет запобігатиме розмноженню бактерій.

Аспірин

Ще один ефективний спосіб продовжити життя квітам – додати у вазу аспірин. Розітріть у порошок кілька таблеток і додавайте щоразу, коли міняєте воду у вазі. Це допоможе зберегти свіжі квіти довше.

Раніше "Телеграф" розповідав, де й навіщо садити календулу на городі. Вона врятує ваш город від шкідників.